maanantai 28. heinäkuuta 2014

Vegen helpot nuotioherkut

Ihan omin pikku kätösin tein tuollaisen vaatimattoman nuotiopaikan meille. Vähän köpönenhän se on, mutta yllättävän toimiva ja iloa tuova. Kätevästi tuolla käyttelee myös muurikkaa, mutta nyt keskityn kertomaan omat vinkkini ihan pelkästään nuotiolla valmistuvista helpoista herkuista. Ne muurikkavinkit tulevat sitten joskus tulevaisuudessa... ehkä.

Yleensä on parasta odottaa, että nuotion lieskat vaimenevat. Herkkujen paistaminen on helpompaa kuumana hehkuvan hiilloksen kuin kärventävien liekkien päällä. Jos vain malttaa odottaa...ei ole oma vahvuuteni se ;)

1. TOFUNAKITAinakin isommista marketeista löytyy Poutun tofunakkeja (kuva alempana). Nakit on maustettu aika "ennakkoluulottomasti" esim. kookoksella, mutta ajavat kuitenkin asiansa nuotionakkeina vallan hyvin, kun päälle pursottelee reilusti sinappia ja ketsuppia.  
Onni_Tofu_Kasvisnakki
kuva valmistajalta
2. TIKKUPULLA TAI -LEIPÄ

tehokkaasti kolmen tikun taktiikalla


Tee mieleisenlainen pulla- tai sämpylätaikina ja kääräise tikun ympärille. Kannattaa paistaa testipulla ensin, niin oppii kuinka paksu suikero taikinasta kannattaa tehdä ja millä etäisyydellä nuotiosta paistaa, ettei jää sisältä raa'aksi ja käristy pinnalta. Harjoitus tekee mestarin!


Pullan kanssa hilloa ja leivän kanssa margariinia nam.3. SUKLAABANAANIT


Ehkä se nuotioherkuista herkuin! Tee syvät viillot kuorellisiin banaaneihin ja paina suklaapalat banaanien sisälle. Kääräise kaksinkertaiseen folioon ja asettele hiillokselle. Kurkkaa välillä nyytin sisään. Valmiiden banaanien kuoret ovat mustuneet ja suklaa on sulanut.
4. PAAHDETUT VAAHTOKARKIT


Vai olisiko tämä sittenkin se herkuin? Rapeksi paahtunut (ehkä vähän mustunutkin) kuori ja pehmeä sisus, aijai. Paahtamisessa kannattaa olla varovainen, ettei polta karkkiansa. Näitä on mukava paistella!
Vegaanisia vaahtokarkkeja myydään ainakin Vegetukussa. Kurkkaa linkkiin, kuvaa en nyt onnistunut laittamaan.

Vielä on kesää ja nuotiokelejä ihanasti jäljellä. Kerro omat helpot vinkkisi, niin saatanpa kokeilla!


ps. arvontaan ehtii vielä osallistua


Tervetuloa Kukka-Maaria lukijaksi!

8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Oletpa taitava,hieno grilli:) Tofunakit näyttävät ainakin ihan nakeilta!

Paula kirjoitti...

Hih Jael, kunhan vain äkäisesti ladoin tiilet. Aikaa taisi mennä pari sekuntia. Onnistuin ihan vahingossa siis :D
Tofunakit huiputtavat aivan täysin, ainakin ulkonäöllänsä.

Mervi kirjoitti...

Oikein hyvä grillihän tuo on! Ja vaatimattomuudesta viis, pääasia että toimii ja ruoka valmistuu ;)

Huh, kookos nakeissa kuulostaa kyllä aika... eksoottiselta! Onkohan noita Poutun tofunakkeja ollut kaupoissa kauankin? Itse yritin nimittäin joskus katsella useammastakin isommasta marketista kasvissyöjälle sopivia nakkeja, mutta onnistuin löytämään vain Hälsans Kökin pakastesoijanakkeja.

Kertoisin mielelläni jonkin kivan nuotiovinkin, mutta nakki-, banaani- ja vaahtokarkkilinjalla itsekin yleensä pysyttelen. Tuore ananashan on myös aivan mahtavaa grillattuna/hiilloksella paistettuna, mielellään folion sisään käärittynä :)

Paula kirjoitti...

Mervi, olen aina ihmettellyt noiden nakkien erikoista maustamista. Onneksi sinappi ja ketsuppi peittävät jännät sivumaut :)
On noita ollut jo vuosia tarjolla. Paketti on vain välillä vaihtunut, siksi minäkään en näitä pitkään aikaa löytänyt,kun etsin väärän näköistä pakettia. Piti oikein kuvakin siksi laittaa, jos muilla on samaa ongelmaa.
Ah, ananasta,nam!

Anonyymi kirjoitti...

Huh vaahtokarkit eivät olleenkaan ole minun suosikkeja, mutta ehkä ne tuolleen nuotiossa käristettynä olisivat kokeilemisen arvoisia. Etenkin jos hankkis vege-versiona niitä!
T:päivi-sisako

Paula kirjoitti...

Päivi, näistä saattaisit tykätä. Äitikin kerta tykkäsi! Pussillinen meni aika vikkelästi :D

Outi Rinne kirjoitti...

Tunnelmallinen nuotiopaikka, jossa kyllä kelpaa grillailla. Se puuha on meilläkin ollut suosiossa tänä kesänä :)

Paula kirjoitti...

Outi, se on kyllä kumma, että näillä helteillä viitsii vielä kuuman nuotion äärellä kykkiä. Joku ihmeellinen viehätys siinä vaan on :D