lauantai 19. heinäkuuta 2014

Helpoin ja herkuin suklaamoussekakku

Tätä kakkua on tullut tehtyä viime aikoina vähän joka suuntaan. Eikä ihme! Tässä on niin moni elementti kohdillaan, ettei tosikaan. Helppo ja nopea, siltikin mahoton herkku. Eikä edes uunia tarvita, joten soveltuu hellepäivänä leivottavaksi. Raaka-aineitakin tarvitaan vain muutama, ja ainakin meillä niitä on aina kaiken varalta kotona.




MinttuSuklaaMousseKakku 

Pohja
60 g Margariinia (sininen Keiju)
170 g Digestive-keksejä

Murskasin keksit, sulatin margariinin ja sekoitin ne keskenään. Painelin seoksen öljyttyyn 24 cm:n irtopohjavuokaan pohjalle.

Täyte
200 g tummaa suklaata (esim. Pandan hurmaava tumma)
1 prk Vispautuvaa Alpron soijakermaa
n. 8 tippaa piparminttuöljyä
(2 rkl tomusokeria)
+ rasia kotimaisia (pakaste)vadelmia

Paloittelin suklaan ja sulatin mikrossa. Vispasin soijakerman melkein valmiiksi vaahdoksi piparminttuöljyn (ja tomusokerin) kanssa. Kaadoin joukkoon hieman jäähtyneen suklaasulan ja vispasin voimakkaasti sekaisin. Kumosin seoksen pohjan päälle ja levittelin vuokaan lusikalla. Annoin jähmettyä jääkaapissa yön yli. Irrottelin vuoan ja koristelin kakun vadelmilla. Ja näin kesäaikaan myös kukkasilla.




Kakun menestystarina alkoi Vekaran 4v synttäreillä. Olen sittemmin pienentänyt ohjeen, jotta se sopii vähemmällekin väelle tarjottavaksi. Joskus on kyllä käynyt niinkin köpelösti, että tämä on loppunut kesken, joten kannattaa harkita, josko sittenkin tekisi sen isomman kakun :D




Huom! Edellisessä jutussani onpi arvonta meneillään.

Tervetuloa lukijaksi Leena!


10 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Onpa ihanan näköinen kakku! Varmaankin maistuu tuollainen:)

kevät kirjoitti...

Kuinka nopesti moussepäällys jähmettyy? Tarviiko olla yhtä vuorokautta jääkaapissa?

Anni Minerva kirjoitti...

Voisipa sanoa, että täsmälleen samanlaista kakkua olen tehnyt joskus. :) Ja on hyvää sekä helppoa! Pitäisikin taas jonain päivänä yllättää perhe.

Paula kirjoitti...

Jael, varmasti maistuu :b

kevät, kyllä se aika nopsasti jähmettyy, kun tuo suklaan määrä on kohtuu runsas. Oikeastaan jos kermavaahdon vaahdottaa kovaksi jo ennen suklaan lisäämistä, siitä massasta tulee jo valmiiksi tosi jämäkkää. Silloin se on vain vähän haasteellisempi painella vuokaan.

Anni, samantyyppisiä kakkuja näkyy olevan liikenteessä. Tällä kyllä iloisesti yllättyy :)

Jatta kirjoitti...

Nam, vadelmat ja suklaa on niin herkkua.:))

Paula kirjoitti...

Jatta, näin on! Erikseen ja yhdessä :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Hieno horsmankukkakuva!!!
Ja kakku on hyvää.tiedän!
Heh ja vekaran "minun hajuuni"-sanonta on nyt jäänyt sanavalikoimaan pysyvästi ja otettu ilolla vastaan! Terveisiä vaan vauhtitytölle
terv.Päivi-sisko ja paras täti....

Paula kirjoitti...

Kiitos Päiveröinen. Horsmat on nyt niin ihanina, että niitä on pakko joka paikkaan tukkia :D
Terveiset välitetään vauhtihirmulle!

Anonyymi kirjoitti...

pitääkö tossa olla sähkövatkain? :D siis se vispilä

Paula kirjoitti...

Sähkövatkain on kyllä tarpeen. En ole koskaan kokeillut, mutta epäilyttää, että soijakermavaahdon aikaansaaminen pelkästään käsivoimin on aika kova homma :D
Ja suklaasulan sekaanvispaamisessakin nopeus on valttia, ettei se ehdi jähmettyä ennen sekoittumistaan.