lauantai 5. heinäkuuta 2014

Gluteenittomat suosikkikeksini sekä Evoke -maistiaiset

Olen täysin ihastunut kauran ja mantelin yhdistelmään leivonnassa. Ihastukseni alkoi tästä keksiohjeesta, joka on sittemmin muokkaantunut alla olevaan muotoon. Nämä pysyvät paremmin koossa ja (ihanan makuinen) kookospalmusokeri vaihtui paremmin saatavilla olevaan (ja myöskin aromikkaaseen) intiaanisokeriin.
Jostain ihmeen syystä Vekara ei tykkää näistä yhtään, mutta jääpä enemmän minulle, kjäh kjäh.. Aivan täydellisiä kahvin kavereita jos minulta kysytään. Eivätkä vierasta teetäkään. Vähän niin kuin Digestivet. Siis samalla lailla koukuttavia ja hyviä peruskeksejä, mutta kyllä tässä vertailussa jäävät Digestivet selvästi kakkosiksi.




Manteliset kaurakeksit  nro. 2    (yli 20 kpl)

2 1/2 dl hienoksi jauhettua kaurajauhoa (keliaakikoille puhdaskauraa)
2 dl mantelijauhoja
1 1/2 dl intiaanisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumjauhetta
150 g margariinia (sininen Keiju)
1 rkl vettä
+ koristeeksi mantelirouhetta

Sekoitin kuivat ainekset ensin yhteen. Lisäsin margariinin ja nypin jauhoihin sekä lopuksi vielä veden. Annoin taikinan jähmettyä jääkaapin viileydessä. Muotoilin leivinpaperin päälle kolme pötkylää ja litistin ne. Tämä sujuu parhaiten kostutetuin käsin. Ripottelin päälle rouhittua mantelia ja painelin sen kiinni taikinaan. Paistoin 175 asteessa n. 15 minuuttia. Viipaloin terävällä veitsellä kun keksipötkyt olivat vielä lämpimiä. Annoin jäähtyä täysin kunnolla ennen siirtelyä, sillä keksit kovettuvat vielä.



Ja nyt onkin historiallinen hetki blogissa! Olen saanut (hox)ilmaisia(hox) maistiaisia ensimmäistä kertaa ikinä! Ihmettelin pitkään, että mistä ne kaikki tuotenäytteet muihin blogeihin ilmaantuvat, mutta niin vain minuakin näissä merkeissä lähestyttiin. Koska aihe liippaa blogin teemaa läheisesti, otin tarjouksen vastaan.


Jälleen kerran maistelimme kolmen sukupolven voimin Evoke -energiamehujuomia. Täytyy kertoa, että tämä oli samalla ensimmäinen kerta kun yleensäkään energiajuomaa maistoin. Hieman epäileväinen nimittäin kyseisiä juomia kohtaan olen. Nämä juomat sen sijaan vaikuttavat valmistusaineiltaan melko viattomilta ja taitavatkin olla vähän eri maata energiajuomien rintamalla. Ihmeellistä on, että pullolliseen on saatu mahtumaan peräti 10 g proteiinia!
Makuina on appelsiini ja trooppiset hedelmät. Vilpittömästi voin kehaista, että maku oli kummassakin hyvä. Hedelmäisen raikas ja samalla pehmeän täyteläinen. Koostumus hieman tavallista mehua paksumpi.


Toivotan Veeran ja AnuUn tervetulleiksi seuraan!


12 kommenttia:

Anni Minerva kirjoitti...

Kaura ja manteli toimivat niin hyvin yhdessä! Herkun näköiset keksit :)

Nuo Evoke-juomat kiinnostaisi kyllä täälläkin! Jokohan niitä olisi rantautunut Ouluun..?

Paula kirjoitti...

Anni, tykkään kovasti näistä kekseistä.
Harvakseltaan tulee noissa Oulun kaupoissa käytyä niin en osaa sanoa. Taitavat myös nämä juomat olla aika uusi juttu. Meidän pikkukylän kaupoissa ei ainakaan ole näkynyt.

Jael kirjoitti...

Ihanalta kuulostavat keksit:) Ja juomakin kuulostaa hyvältä!Terveisiä Suomesta tällä kertaa!

Paula kirjoitti...

No hei Jael ja mukavaa Suomi-aikaa! Hiljaisuus siellä päässä tuntuukin vähän kummalliselta kun yleensä olet niin ahkera kirjoittelija :D

Liisa kirjoitti...

Näitä keksejä voisin kokeilla :) Luuletko että kookosöljy toimii keijun asemasta? Yleensä vaihdan margariinit öljyy, mutta gluteenittomasta leivonnasta on kovin vähän kokemusta.

Paula kirjoitti...

Liisa, varmasti voi käyttää kookosöljyäkin. Itse vaihdan monesti magariinin oliiviöljyyn. Se ainakin toimii hyvin. Laitan sitä vain vähemmän kuin margariinia ja lisään suolaa.

Evoke Blog kirjoitti...

Moi,

Evoke-juomat saapuvat Oulun kauppoihin viimeistään lokakuussa.

Nyt Evokea voi ostaa Hyvinvoinnin tavaralosta:
https://www.hyvinvoinnin.fi/evoke-natural-energy

Toivottavasti maistuu.

/Mikko (Evoke)

Paula kirjoitti...

Kiitos tiedosta Mikko :)

Pipsa kirjoitti...

Ostin tota Evokea kerran muuten tämän postauksen houkutteemana ja tykkäsin minäkin! En ikinä oikein juo mehuja, mutta tuon kaapasin kaupasta mukaani yksi aamu kun en ollut vatsakivulta saanut aamupalaa syötyä ja jotain elvyttävää kaipasin kaiken varalta aamupäivään töihin. Kiitos siis vinkistä, en muuten tällaista proteiinipitoista mehua olisi keksinyt kokeilla :)

Paula kirjoitti...

Pipsa, noita juomia voisin minäkin napata evääksi jos vastaan kaupassa tulevat. Varmasti virkistäisi keskellä työpäivää.

Anonyymi kirjoitti...

Tein näitä keksejä, ja veivät kielen mennessään! Ihania! Yksi lempikekseistäni ovat wilhelmiina-keksit itsetehtyinä ja näiden maussa ja valmistustavassa oli paljon samaa, vaikka erilaisista jauhoista tehdäänkin. Kiitos herkullisesta ohjeesta, näitä teen vielä monta kertaa. :)

Paula kirjoitti...

Mukava kuulla, että maistuivat! Nämä ovat edelleenkin meidän suosikkikeksejä. Sellaisen jutun olen huomannut, näitä moneen kertaan tehneenä, että keksipötköt kannattaa painella tarpeeksi ohueksi ennen paistoa, muuten jäävät rakenteeltaan ikävän tahmaisiksi.
Minullakin tulee wilhelmiinat näistä mieleen. Jos painelee pötköt litteiksi haarukalla, niin ulkonäkökin on aika lähellä niitä :)