keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Puolukkamaljat raakana

Hapokasta puolukkaa ja lempeän vaniljaista cashewkermaa, nam. Tuohon kun lisää vielä vähäsen makeaa ja pehmeää banaania, niin alkaakin olla aika ihanasta välipalasta kysymys. Käynee myös jälkiruuasta ja silloin varmasti pienempikin annos riittää.




Puolukkamaljat  3:lle

Cashewkerma
1 1/2 dl cashewpähkinöitä
1 1/2 dl vettä
1/2 isosta kuoritusta päärynästä
1/2 tl vaniljajauhetta
pieni suolaripaus
(1 tl lesitiiniä)

Liotin muutaman tunnin cashewpähkinöitä vedessä, huuhtelin ja valutin. Tehosekoitin pähkinät, 1 1/2 dl vettä ja loputkin ainekset sileäksi cashewkermaksi.

Puolukkakerros
12 kpl kuivattua taatelia
1 dl vettä
3 1/2 dl puolukkaa
1/2 isosta päärynästä
1 1/2 rkl murskattua chiasiementä
+ iso kypsä banaani

Pilkoin taatelit ja liotin desissä vettä muutaman tunnin. Tehosekoitin taatelit liemineen ja 2 1/2 dl puolukkaa päärynän ja chian kanssa.
Lusikoin laseihin vuorotellen kermaa ja puolukka"kiisseliä". Viimeiseen välikköön pilkoin banaanin ja loput puolukat tulivat annosten päälle.

Kippis! Vaikkakin lusikoitavia ovat nämä maljat.




Olinpa kerrankin viitseliäs, enkä surruutellut kaikkia aineksia samaksi sekamelskaksi. Kyllä kannatti! Olihan tämä pientä arjenjuhlaa, vaikka hyvä smoothie tulee silloinkin jos äkkiä vain kaikki yhteen tehosekoittaa ja vettä lisää sopivasti.

12 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Oi kun näyttää hyvälle! Cashewkerma on kyllä niin heikko kohta, sitä voisi laittaa kaikkialle. Metsästys edullisesta cashewista edelleen jatkuu. Tällä hetkellä maksan 16-17e/kg.

Elina kirjoitti...

Voi nam, varmasti niin hyvää! Täällä sun blogissa on niin paljon sellaista, josta oon aatellut, että pitäispä kokeilla. Mutta minä ja mun saamattomuus...pitäis kaiketi printata aina hyvät ohjeet, niin ne ei unohtuis niin helpolla.

Anni Minerva kirjoitti...

Tällaiset parin kerroksen herkkumaljat on kyllä kivoja, niin nättejäkin :)

Sanna kirjoitti...

Noitahan on ihan pakko kokeilla! Harmi vaan kun pitää jaksaa oottaa että banskut on tarpeeksi kypsiä...

Paula kirjoitti...

Liisa, cashewkerma on kyllä ihana juttu. Sinähän olet varsin edullisia casheweita saanut saaliiksi. Taidan hitusen enemmän maksella omista luomulaatuisistani.

Elina, tämä oli kyllä aika ihanaa. Tykkään niin paljon tuosta puolukan, banaanin ja vaniljan yhdistelmästä.
Minulla on sellainen tapa, että laitan kiinnostavia reseptejä koneen kirjanmerkkeihin talteen. Sieltä ne sitten löytyvät ja muistuttavat itsestänsä :)

Niinpä Anni, kun vain viitseliäisyyttä riittäisi! Laiskiaisena tapaan yleensä surautella kaikki sekaisin.

Sanna, kyllä kypsät banaanit ovat tähdellinen asia! Neuroottisesti pidänkin yleensä varalla kahta eri kypsyistä banaaniterttua maksimoidakseni ihanasti kypsien banaanien jokapäiväisen saatavuuden ;D

Jael kirjoitti...

Onpa nätit:) Kiva tuo päärynän lisäys cashewkermaan,pitääkin kokeilla sitä ensi kerralla.Eilen tein mustaherukkaista macadamiakreemiä,ja kun se oli valmis,huomasin että pähkinöiden rasva oli jo muuttunut pahaksi,eli koko homma joutui harmikseni roskiin.

Paula kirjoitti...

Jael, päärynä kyllä toimii cashewkermassa, vaikka en sellaisenaan oikein kypsästä päärynästä tykkääkään.
Voi kun tuollainen pahentuminen harmittaa, arvokkaassa tavarassa varsinkin. Minäkin tilasin joku aika sitten cashewpähkinöitä, joissa oli jo valmiiksi paha maku. Syömättä jäi. (täytyy vielä tarkentaa, että niitä EI oltu tilattu suosikkikaupastani Ekosegosta, josta yleensä ne ostan)

Unknown kirjoitti...

Ihanat ja kauniit maljat! Puolukka ja taateli ovat upea yhdistelmä ja cashew vain täydentää comboa.

Anonyymi kirjoitti...

Siis NAM! Leijun vieläkin, oli meinaan täydellisen hyvää. Mieskin tykkäsi. Nää saa kunniapaikan mun omassa reseptikirjassa. :D

Jenni

Paula kirjoitti...

Kiitos Outi. Tämä yhdistelmä oli kyllä täydellisesti minun makuuni. Aika runsas tuo taatelien määrä, kun niin tykkään makeasta, vaikka olisi kirpakampikin varmasti maistunut.

Jenni, onpa ihanaa, että teillekin maistui. Näitä tekee niin oman makunsa mukaan, ettei aina tiedä, miten muut suhtautuvat, mutta nyt ainakin meidän makuaistimme ovat samaa mieltä :)

Pipsa kirjoitti...

Kaunista herkkua, ja taitavat hyvin sopia vielä sokerittomaan haasteeseenkin! Tämäntapaisiahan sitä pitäisikin tässä parin viikon aikana nyt sitten nautiskella...

Oletko teilläpäin muuten törmännyt edullisiin tuoreisiin taateleihin? (Tai taitavat oikeasti olla puolikuivattuja, mutta tuoreiksi kaikki niitä kaupan kylttiä myöten tituleeraavat.) Meillä on Prismassa saanut puolen kilon rasian kolmella eurolla viimeaikoina! Aivan törkeän hyviä, vielä paljon karamellimäisempiä kuin kuivatut ja ah niin mehukkaita. Voisin napostella niitä sellaisenaan tai maapähkinävoinokareen kera vaikka kuinka <3

Paula kirjoitti...

Kiitos Pipsa, tämä tosiaan sopii haasteeseen eikä sokeria todellakaan jää kaipaamaan. Eräs päivä tein myös sokerittoman luumusoseen(kiisselin ja sen kaveriksi cashewmantelikerman ja se oli IHANAA! Jotenkin vain en sitä ole vielä blogiin asti saanut, mutta täytyy tässä vielä, kun kerran joulukin jo lähestyy.

Kylläpä olet edullisia taateleita löytänyt! Varmasti tuoreita on vielä helpompi käyttää, kun niitä kuivia pitää aina liotella. Meidän valikoimat ovat hieman suppeat kun pienessä kyläsessä asustelen, niin täällä ei läheskään kaikkia ihanuuksia tyrkyllä ole. Maapähkinävoi <3