perjantai 25. lokakuuta 2013

Proteiininäkkärit

Otsikon myötä tunnen olevani aivan ruokatrendien harjalla (hieman vieras tunne minulle, joka yleensä myöhästelen kaikki sesongit ja teemat). Proteiinit ovat nyt niin pop!
Tämänkertaiset näkkärini ovat selvästi sukua edellisille, mutta nyt kokonaan ilman viljoja, silti edelleen rouskuvan rapsakkaa sorttia.
Proteiininäkkärit

1 1/2 dl soijajauhoja
1 1/2 dl mantelijauhetta
3/4 dl kuorellisia seesaminsiemeniä
1/2 dl jauhettuja chiasiemeniä
1 rkl psylliumjauhetta
3/4 tl suolaa
2 dl vettä
Kaikki sekaisin, hetki tekeytymistä ja kaulitsin leivinpapereiden välissä uuninpellin kokoiseksi. Vetäisin ylemmän paperin pois ja jaoin levyn veitsellä paloiksi. Paistoin 175 asteessa n. 40 minuuttia. Irrotin palat toisistaan ja käänsin toisinpäin. Annoin kuivua uunin jälkilämmössä luukku raollaan.
Otetaanpa nyt tälle blogille harvinainen tietoisku eli kuinka paljon proteiinia ainekset sisältävät per 100 g:
soijajauho 37,3 g
mantelijauhe 24,1 g
seesaminsiemenet 26,9 g
chiasiemenet 16 g

Jos ruoka-aineksien ravintosisällöt kiinnostavat niin täällä on oiva sivusto niiden selvittämiseksi.4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nami,kivasti noissa onkin protskua:)

Pipsa kirjoitti...

Haha, ruokatrendien kehitystä on niin hauska seurata, mutta vielä hauskempi on huomata, miten ne vaikuttavat omaan käytökseen... loppujen lopuksi olen kyllä varmaan sellainen laumaeläin, että en halua jäädä mistään uudesta oivalluksesta paitsi - toisaalta taas olen niin epäileväinen, etten lähde mihinkään ruokatrendiin suinpäin sata lasissa vaan kaikkea sopivasti.

Mutta pääasia, oikein rouskean näköisiä näkkäreitä! Haluaisin haukata noihin :-D

Anni Minerva kirjoitti...

Kivoja nämä näkkäriohjeet! Kaikkia aineksiakin löytyisi ja leipäkori humisee tyhjyyttään.

Olen kyllä samalla viivalla kanssasi, mitä tulee sesonkeihin ja teemoihin :D

Paula kirjoitti...

Jael, nykyisin niin painotetaan noita proteiineja, että välillä hiipii mieleen epäilys, että tuleekohan niitä tarpeeksi syötyä. Ehkä tuleekin, mutta onhan tällaisia silti mukava kokeilla :)

Pipsa, näköjään olen minäkin vaikuttunut noista trendeistä, vaikka en itseäni ollenkaan muotitietoisena pidäkään. Tai sitten ruoka on ihan eri asia kuin esim. vaatteet. Ja niinhän se onkin, paljon tähdellisempi ;D

Anni, mukava näitä olikin rouskutella. Kohtalotovereita siis olemme, mitä teemoihin tulee. Joskus se näin bloginpitäjän ominaisuudessa harmittaa, kun ei ole oikein ajan tasalla. Nytkin tuo halloween kolkuttelee, pöh!