sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Hampulla terästetty kaakaosmoothie

Kun haluan tarjota herkun välipalan Vekaralle (ja tietenkin itselleni) niin teen esimerkiksi tällaisen kaakaosmoothien, pirtelöksikin tätä voisi kutsua. Nämä raakaravinnon jutut ovat erityisihania, koska ovat sekä herkullisia että terveellisiä. Ei tarvitse valita joko -tai.



Kaakaosmoothie  3:lle

1 dl cashewpähkinöitä
3 kypsää banaania
4 rkl (raaka)kaakaojauhetta
3 rkl hamppuproteiinijauhetta
1 tl ceylonkanelia
1/2 tl vaniljajauhetta
3-4 dl vettä
(2 tl pellavaöljyä)

Liotin cashewpähkinöitä muutaman tunnin. Huuhtelin ja valutin ne. Tehosekoitin kaikki ainekset sileäksi pirtelöksi. Vettä laitetaan sen mukaan kuinka paksua tai ohutta juomaa haluaa.
Parasta tulee kun ainekset ovat jääkaappikylmiä. Taikka jos haluaa oikein kunnon pirtelöisen voi banaanit tai osan pakastaakin etukäteen.

Pellavaöljy esiintyy tuolla suluissa, sillä ei ole lainkaan pakollinen aines. Olenpa vain keksinyt alkaa ujuttaa hyviä omegoja smoothieihin. Menevät alas ihan huomaamatta!


Taustalla näkyy Vekaran askartelemia lumihiutaleita. Niitä on ikkunat täynnä, kun niin innostui. Sopii näköjään hyvin  4v:n (oikeastaan oli alle 4v kun nämä teimme) askartelutuokioon, kun viimein tajusin kokeilla. Paperin vain täytyy olla ohutta sillkipaperia, että pikku käsi jaksaa leikata taiteltua arkkia.


Hamppuproteiinia voi toki piilotella kaikenlaisiin smoothieihin ja se onkin helppo tapa käyttää sitä. Esteettinen silmäni tosin kärsii, kun se värjää vaaleita smoothieita ikävästi, jauhe on nimittäin sellaista vihertävän mustaa. Parhaiten hamppuproteiini sopii siis tällaisiin kaakaojuomiin tai sitten mustikan tai mustaherukan kanssa, jolloin niiden voimakas väri peittää sen.


Kovasti tervetuloa lukijaksi Kanelituuli!


10 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Raakasmoothiet ovat ihania:) Täällä on edelleenkin tuo hampunsiementen tuonti kielletty eikä sitä ole kaupoissa,ihan kuin se muka olisi vaarallista ,pöh! MUtta onneksi toin kesällä pussin Suomesta;D

Larilyn kirjoitti...

Ihanan oloinen resepti! Mulla oli myös tuota hamppujauhoa taannoin. Ärsytti esteetikkona sun lailla se, että se on niin myrkynvihreetä kamaa. Hieno idea kuitenkin tämä raakasmoothie. Voisin testata omaan nelivuotiaaseeni. Se usein pyytää herkkua (eikä siis saa), mutta tätä voisi hyvinkin tarjota!

Paula kirjoitti...

Jael, voi mikä kielto! Koskeeko kielto peräti kaikkia hampputuotteita, vai ainoastaan siemeniä, joita joku saattaisi vaikka alkaa viljellä?
Olet salakuljettaja ;D

Larilyn, meillä taas on aivan liikaa herkkuja tarjolla. nytkin on täytekakku, joka tänään kolmantena päivänä yritetään tuhota. Kutsuin apujoukkoja! Siksipä on vain järkevää, että edes osa näistä herkuista on terveellisiä ja ravitsevia. Kiemurtelen jo muutenkin syyllisenä ;)
Ja tuo hamppujauhon väri on karmea, rajoittaa harmittavasti käyttöä.

Nina kirjoitti...

Herkullista - kaupasta vain cashewp
ahkinöitä ja sitten smoothia sekoittelemaan! Se käypi vaikka lusus-aamupalasta :) Ja paljon onnea 4-vuotiaalle!

Paula kirjoitti...

No mutta mikä aamupala se olisikaan! Miltähän maistuisi jos käyttäisi nesteenä kahvia, tulisi kofeiiniannos siinä samalla hoideltua ;D
Kiitos!

Unknown kirjoitti...

Kaakao-smoothiet ovat ihania. Meidän vähän isompi Vekara surauttelee niitä jo ihan itte :)

Siiri kirjoitti...

Nam, tulee vähän mieleen oma aamiaiseni. Mussutin kookospuuroa kaakaonibseillä ja kanelilla - kyllä toimii, ja kaakao maistuu aina. ;)

Paula kirjoitti...

Outi, on se ihanaa, että niistä lopulta tulee noin omatoimisia! Itsekin olen iloinnut Vekaran kasvaneesta omatoimisuudesta, mutta nythän uusi vauvakierros romuttaa sen lisääntyneen vapaa-aikani.
t. laiska äiti

Siiri, tuokaan ei kovin ankealta aamiaiselta kuulosta ;D
Kyllä kaakao/suklaa naisen raiteillaan pitää!

Sofia kirjoitti...

Oi nam, kaakaosmoothie - ihana idea!

Paula kirjoitti...

Sofia, on tämä aika herkku välipalaksi :)