Raaka mansikkakiisseli n. 5 annosta välipalanälkään, enemmän jos puuron kanssa syö
2 dl (= n. 20 kpl) kuivattuja taateleita
6 dl vettä
1 l (vajaa 1/2 kg) mansikoita
1 rkl sitruunamehua
1 rkl + 1 tl psylliumjauhetta
Pilkoin taatelit ja laitoin osan veden kanssa likoamaan. Pehmenneenä suristelin taatelit ja mansikat sileäksi, lisäsin loput vedet, sitruunamehun (kirpsakasta tykkäävä voi laittaa enemmänkin kuin 1 rkl) ja psylliumjauheen. Annoin kiisselöityä jääkaapissa tunnin- pari.
Kaveriksi tein epäonnisen ja epäsuositeltavan vaniljakastikkeen:
Kiisselin kaveriksi kannattaa siis tehdä vanha kunnon cashewkerma, jota tein tuon edellä mainitun ja linkitetyn mustikkasopan kaveriksi.
4 kommenttia:
Hyvältä kuulostaa! Mullakin taitaa olla vielä pari pientä rasiaa viime vuoden satoa tallella. Pakastatko muuten mansikat ihan sokerittomana vai sokerin kanssa? Itse kokeilin viime vuonna pakastaa osan ilman sokeria, ja alkuun ne olivatkin ihan syötäviä mutta lopputalvesta maku oli jo hävinnyt kokonaan.
Ihan kesäisen mansikkainen kiisseli tuli, vaikka pakastemansikat käytössä olivatkin. Joskus ennen ripsautin pakastettavien marjojen joukkoon sokeria, mutta sen homman olen kokonaan lopettanut. On mukavaa, kun marjoista pystyy sitten tekemään kokonaankin sokerittomia juttuja. Mansikoissa on lajike-eroja, miten ne selviytyvät pakastuksesta. Voisikohan sinulla, Maija, olla jokin lajike, joka ei ole parhaimmillaan pakastettuna.
Varmaankin ihanan makuista.Täällä yleensä pakastimet ovat pieniä ja jääkaapit sellaisia jenkkimallisia eli iso jääkaappi,pieni pakastn mutta kyllä mulla siellä yksi pussi mansikoita on.En ole koskaan laittanut niihin sokeria joukkoon ja niitä yleensä sitten lisään smoothieihin kun ei ole mansikoita saatavilla.
Jael, ihan simppeli soppahan tämä on, mutta eihän mansikoilla mitään pahaakaan voi saada aikaiseksi ;D
Lähetä kommentti