sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Ekat, eikä varmastikaan viimeiset lehtikaalisipsit

Hannamari teki taannoin lehtikaalisipsejä ja niin seurasin minäkin perässä, kun omat lehtikaalinikin jo mahtavasti rehottivat. Tänä vuonna kasvattelen sileälehtistä 'Red Russian' -lajiketta ja kaalit ovat kasvaneet aikaisen kesän (ja onnistuneen ruohosilppulannoituksen) ansiosta valtaviksi.


Lehtikaalisipsit

100 g ruodittuja lehtikaalin lehtiä
1/2 (-3/4) tl ruususuolaa
2 rkl ravintohiivahiutaleita
2 rkl oliiviöljyä

(Huom! Reseptin lusikkamitat ovat harvinaisen epämääräisiä. Joku riiviö (=minä) oli sotkenut ja jättänyt tiskialtaan pohjalle lojumaan kaikki talousmitat, joten ihka aidoilla syöntilusikoilla mittaukset tapahtuivat. Pah, mitä suurpiirteisyyttä!)

Poistin lehtikaaleista paksut ruodit ja revin pienemmiksi paloiksi, punnitsin 100 g annoksen. Sekoitin loput ainekset käsin möyhentämällä kaalinpaloihin ja kumosin leivinpaperille uuninpellin päälle. Paistelin 200 asteessa 10 min, sitten pöyhin pariin otteeseen ja jätin vielä muutamaksi minuutiksi uunin jälkilämpöön rapeutumaan.

Tulipas kivoja sipsejä! Vähän suolaisia tosin, joten luulen puolen teelusikallisen suolaa riittävän. Vahva lehtikaalin maku on sopivasti rapeutunut ja näissä on suolaisuudessaan ja ulkonäössäkin jotain merellistä/merilevämäistä.

otapa näistä nyt nättiä kuvaa...

Näitä teen varmasti toistekin. Paitsi, että pari päivää sipsien jälkeen kaalimadot hyökkäsivät ja lehdet ovat nyt ihan pitsiä. Uusien lehtien kasvua siis joutuu toiveikkaana jonkin aikaa odottelemaan.

Toinen mukava, herkullinen ja vielä helpompi tapa käyttää lehtikaalia on tehdä siitä juomaa omenamehun kanssa surauttamalla.


Ei kommentteja: