Tässä salaatti niin kuin minä sen tein, ihan pienen pienine muutoksineen.
Ruusukaalisalaatti 4:lle pihvien kaverina
kukkurallinen 1 dl cashewpähkinöitä
300 g ruusukaalia
2 pienehköä porkkanaa
1 omena (ei kuulu alkuperäiseen reseptiin)
1 kypsä avokado
Kastike
2 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
1 tl (löyhään mitattuna) raastettua sitruunankuorta
1 tl sinappia (käytin tätä Kaisulta saamaani)
3/4 tl ruususuolaa
2 ml mustapippurirouhetta
Paahdoin ensin cashewpähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes niihin tuli hieman väriä. Jätin pähkinät jäähtymään. Leikkasin ruusukaaleista kannat ja postin uloimmat lehdet. Puolitin ruusukaalit ja leikkasin "varren" kiilamaisena palana pois (katso kuva jäljempänä). Irrottelin lehdet. Kuorin porkkanat ja juustohöyläsin ohuiksi kiekoiksi. Pilkoin omenan, poistin siemenkodan. Sekoitin kasvikset yhteen kulhossa.
Sekoitin kastikkeen ainekset keskenään ja kääntelin salaatin sekaan. Lopuksi lisäsin pinnalle vielä cashewpähkinät ja kuoritun ja paloitellun avokadon.
Annoskuvat näppäistyäni huomasin, että lautaseltahan puuttuu vielä se reseptin avokado. Kääk! Pilkoin senkin vielä jälkeenpäin mukaan. Tässä kuvassa ne avokadotkin esiintyvät. |
Alhaalla olevassa kuvassa näkyy, miten leikkasin ruusukaalin kannan pois. Sitten olikin helppo irroittaa kerros kerrokselta lehdet irti. No, aikamoinen näpertely näissä kyllä silti oli. Mutta vieraita oli tulossa ja halusin vähän nähdä vaivaakin tarjottavan ruuan eteen.
Salaatin kanssa tarjosin pihvejä, jotka ovat ilmiselvästi jatkojalostuneet näistä. Erilaiset variaatiot näistä pihveistä ovat yleisimpiä ja tykätyimpiä meillä nykyisin tehdyistä pihveistä.
1 dl quinoaa
2 dl vettä
1 1/2 dl kikhernejauhoja
1 dl lupiinijauhoja
1 tl ruususuolaa
1 tl savupaprikajauhetta
1/4 tl mustapippurirouhetta
2 valkosipulin kynttä puristettuna
2 rkl tahinia
1 dl vettä
+ (ruis)korppujauhoja
+ öljyä paistamiseen
Huuhtelin quinoan ja keittelin kypsäksi kahdessä desissä vettä. Annoin jäähtyä. Sekoitin loput ainekset mukaan ja muotoilin pieniksi pihveiksi. Painoin pihvit molemmin puolin korppujauhoihin. Lämmitin paistinpannulla öljyä vähän runsaammin ja paistoin pihvit molemmilta puolilta kullanruskeaksi.
Quinoan keittely tekee pihveistä hitusen monimutkaisempia valmistaa, tai ainakaan ihan extempore ne eivät synny. Quinoa antaa kuitenkin mukavaa rakennetta pihveille. Rakenne ei ole tasaista massaa vaan sieltä erottuvat mukavasti pienet quinoan siemenet.
2 kommenttia:
Näyttää hyvältä! Noista pihveistä tuli mieleen nuggetit, joskin paljon paremmat sellaiset :D Onnistuisikohan lupiinijauhon korvaaminen esimerkiksi soijajauholla tai jollain muulla?
Ah, Anni Minerva. Juuri täällä pähkäilin, että mikä on vialla kun olen saanut tietää, ettei kommentointi onnistu. Sitten tuli tämä sinun kommenttisi. Huh! Alkoi siis ihan itsestään toimimaan. Ja näköjään hallintapaneelini lukuluettelokin päätti alkaa pitkästä aikaa pelaamaan :)
Minullakin tulee nuggetit mieleen. Uskon, että hyvinkin voi käyttää soijajauhoja tai vaikka vain vähän enemmän kikhernejauhoja.
Lähetä kommentti