Tämä resepti sopii mainiosti missiooni monipuolistaa kotimaisten juuresten käyttöäni lähiruuan ja ekologisuuden nimissä.
Punajuurisalaatti iso satsi, riittää aika monelle lisukkeeksi
1270 g punajuuria (minulla oli kilon pussi ja pari ylimääräistä pienehköä punajuurta)
1 dl maustamatonta soijajugurttia
1 rkl öljyä (tällä kertaa käytin kylmäpuristettua rypsiöljyä)
1 1/2 rkl sitruunan mehua
1 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi puristettuna
1/3 tl mustapippurirouhetta
Keittelin punajuuret kuorineen napakan kypsiksi. Annoin jäähtyä, kuorin ja kuutioin. Sekoitin muut ainekset joukkoon. Annoin maustua jääkaapissa ennen syömistä.
Mausteeksi olisi sopinut varmasti myös sitruunankuoriraaste ja/tai jokin yrtti.
Vekara halusi heti maistiaiset. Kehitin hänen kärsivällisyyttään kuvaamalla ensin pikku annoksensa ;) |
5 kommenttia:
Pitääpäs kokeilla, punajuuri nam.... Katotaanpa samalla tuleeko tämäkään kommentti perille?!
Jee, tämä pääsi perille. Ehkäpä ei siis ollutkaan niin isoista kommentointiongelmista kyse :)
Punajurisalaatti kuuluu just syksyyn ja talveen - tosi herkullinen! Sitruuna kuulostaa ihanan raikkaalta, sitä kokeilenkin seuraavan kerran! Joskus raastan hieman piparjuurta joukkoon, ja teelusikallisen sinappia, silloin tulee hieman "purua" ja makua (mies tykkää kovasti piparjuuresta, hän raastaa tupla-annoksen sitä omalle lautaselleen ;)
Nina, sinappi ja piparjuuri kuulostavat oikein sopivilta tähän. Hmm, olen jotenkin onnistunut hävittämään piparjuuren puutarhastani. Meillä käydään jatkuvaa taistoa juolavehnän kanssa ja siinä tiimellyksessä on voinut tuo piparjuurikin mennä. Pitääpä alkaa etsiskelemään uutta taimea kesällä.
Lähetä kommentti