tiistai 20. marraskuuta 2012

Praliinipiiras, joka matkasi vauvaperheeseen

Olin menossa uutta ihmistaimea katsomaan ja mietiskelin, mitä leipoisin perheelle tuliaisiksi. Täältä löytyi vastaus. Ihan vähäsen vain muokkasin tuota Sitruunaruoho -blogin ohjetta.


Praliinitorttu

Pohjana murotaikina, jonka tein nyt näin:
3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
ripaus vaniljajauhetta
ripaus suolaa
125 g margariinia
1/2 dl kylmää vettä
Sekoitin kuivat aineet. Nypin rasvan joukkoon. Lisäsin veden ja sekoitin tasaiseksi. Kaulimen puuttuessa painelin taikinan pyöryläksi leivinpaperin päällä ja siirsin voideltuun ja leivitettyyn piirakkavuokaan. Yritin tukea reunoja foliosuikaleilla ja paistoin 175 asteessa lähemmäs puoli tuntia. No, valahtivat ne reunat kuitenkin.

Täyte
2 dl kaurakermaa
150 g tummaa suklaata
150 g Wienernougat -konvehteja
ripaus vaniljajauhetta
ripaus suolaa
Rouhin suklaan ja kuorin konvehdit kääreistään. Kiehautin kerman pikku kattilassa ja otin pois liedeltä. Sekoitin kermaan suklaan, konvehdit, vaniljan sekä suolan. Kaadoin seoksen paistetun ja jäähtyneehkön murotaikinapohjan päälle. Jähmetin tortun jääkaapissa.

Leikkauskuvan puuttuminen vähän harmittaa, mutta ihaillaan sitä tuolla Sitruunaruoho -blogissa.

Vekara piirsi tohkeissaan onnittelukortteja koko sarjan. Aurinkokin paistaa joka kortissa ja korvat muisti viime hetkellä piirtää vauvahahmoille. Vasemman puoleinen kortti on vauvan äidille ja keskimmäinen isosiskolle. Pienin kortti on vauvalle, ja siihen piti sisälle kirjoittaa, että "Onnea vauvalle".


Vein perheelle myös korin, jonka olin lastannut pähkinöillä, kuivahedelmillä ja syystalven harmautta karkottavilla eksoottisilla hedelmillä. Isosiskolle pistin mukaan vielä tuollaisen lasten smoothien.


Viemisinä oli myös kestovaippoja, mutta niistä puhuminen ei välttämättä sovi ruokablogiin ;)

Tervetuloa lukijaksi Liisa ja Haiskiainen!

16 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Näinkin tuon Sitruunaruoho-blogissa ja jo nimi pelkästään oli houkutteleva!Kiva vähän terveellisempi versio siitä:)

Anni Minerva kirjoitti...

Olen sanaton. Epäilemättä herkullinen!

Mulle tuota. Heti.

ellu kirjoitti...

jaahas, pikkujoulutarjoomukset eivät enää osaltani tuotakaan päänvaivaa!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Aah... on siellä vauvaperhe varmasti nauttinut viemisistäsi! Ihania kaikki :) Tosi herkullisen oloinen kakku :)

Paula kirjoitti...

Yaelian, kaikki suklaanystävät varmasti noteerasivat tuon Sitruunaruohon reseptin. Tämähän on kuin konvehtia muropohjalla.

Anni Minerva, viittaan edelliseen lauseeseeni ;) Tämä maistui juuri siltä, mitä olettaa voi.

ellu, tällaiset suklaiset herkut sopiikin hyvin pikkujouluihin. Tämä oli helppo tehdä. No, tarkoitus oli kyllä koristella piirakkaa, mutten sitten enää ehtinytkään.

Mausteinen Manteli, toivon että tykkäsivät. Suklaisuudessaan tämä piirakka on riittoisa, siitä saa monta herkuttelukertaa. Tuo granaattiomena sopi kuulemma piirakan kanssa.

Lotta kirjoitti...

Hohoi, tämä piirakka NIIN tulee meidän pikkujouluvieraaksi - varmaan aika lyhyt vierailu tulee olemaan... Ihana vauvalahjakori myös. Ja onpas Vekarasi hyvä piirtämään, meidän 3,5 -vuotian teokset on vielä hyvinkin, ööh, abstrakteja...

Paula kirjoitti...

Lotta, maistuvainen pikkujouluvieras tämä onkin.
Tuota koria kootessani ajattelin Vekaran vauva-aikaa. Ilman kuivahedelmien ja pähkinöiden tiivistettyä energiaa en olisi selvinnyt.
Näköjään tuo piirtäminen menee kausittain. Välillä Vekarakin piirtelee vain erilaisia muotoja, mutta nyt uutuutena innostui ihan vartalonkin piirtämään pelkän pään sijasta ja napakin astui samantien kuvioihin :)

Petra / Patalintu kirjoitti...

Tässä voisikin olla hyvä tarjottava lauantain glögikesteille kavereiden kesken. Näyttää ja kuulostaa herkulliselle ja ainakin parin vieraan ehdottomia herkkusuosikkeja ovat wienernougaat :)

Huomasin vasta että en ollutkaan aiemmin kirjautunut lukijaksi. Nyt on sekin epäkohta korjattu!

Paula kirjoitti...

Rva Patalintu, voisin kuvitella tekevän kauppansa glögikesteilläkin.
Saat anteeksi tuon kirjautumattomuuden ;) Itsehän olen aivan pahis, enkä kirjautumisia harrasta. Alkuun tosin innoissani aloin lukijaksi moneenkin blogiin, mutta kun huomasin, ettei se lukijuus toimikaan eli en saa sinne hallintapaneeliini (vain mikä se olikaan)päivityksiä, lopetin kirjautumisen lannistuneena. Olisihan se kirjautuminen tietenkin mukava ele blogin kirjoittajan suuntaan...Pitäisi siis minunkin varmasti ryhdistäytyä tämän suhteen.

Hannele/Omenaminttu kirjoitti...

Hei Paula, löysin tien tänne :)
Kivoja ohjeita!

inga kirjoitti...

Namin näköinen! Enpäs ole muuten koskaan maistanut noita wienernugaa konvehteja!

Paula kirjoitti...

Omenaminttu, mukavaa kun tulit vastavierailulle. Kiitos :)

inga, Wienernougatin maku on sellainen pehmeän mantelinen, suklaata miedompaa. Taitavat olla vegaanien parissa tunnetumpia, ne kun ovat niitä harvoja vegekonvehteja.

Nina kirjoitti...

Silmiä ja makunystyröitä hivelevä luomus, Paula! Ja nuo hurmaavat kortit vielä - voi sentään, ihanan herkkukorin kera - varmasti oli upea yllätys vauvaperheelle!
Mukavata viikonloppua sinulle :)

Paula kirjoitti...

Kiitos Nina! Toivon,että perhe tykkäsi. Sitähän antaa sellaisia lahjoja,joista itse pitää. Tuon korin vein oikeastaan yhteisen kaverimme kanssa yhdessä, sitä en ole tainnut vielä tunnustaakaan. (terveiset vain Sannalle)
Mukavaa viikonloppua sinullekin Nina :)

Anonyymi kirjoitti...

Pakko vain todeta, että ihana ihana rakkaudella koottu vauvalahja! Mä olisin varmasti itkenyt tuollaisen saadessani, tuossa olisi just juttuja, jotka himottaa synnyttänyttä naista :D Ja vielä nuo sun lapsen upeat kortit, niin sykähdyttävää.

-L

Paula kirjoitti...

Oi kiitos L, ilahdutit kommentillasi :)
Vaikka Vekara on jo 3v, pystyn silti muistamaan joitakin pikkuvauva-ajan tunnelmia. Tähän kokosin sellaisia juttuja, joista itse olisin ollut mielissäni.
Hih, noista Vekaran taiteilemista korteista olen kyllä ylpeä. Itse en hauskempia osaisi tehdä ;D