maanantai 30. huhtikuuta 2012

Tofusipulipiirakkaa ja halvakakkuja

Oli minun vuoroni emännöidä viikottaista ipanoiden ja äitien (tällä kertaa kutistuneen joukkion) tapaamista. Nyt "tempaisin" ja tein suolaista piirakkaa. Varmaan ehkä joskus jossain olen aikaisemminkin tehnyt, mutta en millään voi varmuudella muistaa. Siispä tapauksesta täytyy raportoida!
Muita tarjottavia olivat halvakakut, paprikasuikaleet, kukkakaalin palat, auringonkukan siemenet ja näitä keksejä.


TofuSipuliPiirakka

Pohja
Vähän lintsasin ja käytin piirakan pohjana kaupan pakastealtaasta löytynyttä ruistaikinaa. Kaulitsin taikinan ja painelin voideltuun 24 cm:n irtopohjavuokaan. Esipaistoin 10 minuuttia 200 asteessa.

Täyte
1 pkt kylmäsavutofua
6 sipulia (= 430g)
öljyä
2 valkosipulin kynttä
ruususuolaa
rouhittua mustapippuria
paprikajauhetta
kourallinen basilikan lehtiä
2 1/2 dl soijakermaa
2 1/2 rkl perunajauhoa
2 rkl ravintohiivahiutaleita
Leikkasin tofun pikku kuutioiksi odottelemaan. Pilkoin sipulit ja kullottelin niitä öljyssä parisenkymmentä minuuttia. Lisäsin mausteet ja puristin valkosipulinkynnet. Leikkelin basilikat silpuksi ja sekoitin sipulin joukkoon. Sekoitin soijakerman, perunajauhon ja hiivahiutaleet yhteen. Levitin tofun esipaistetun pohjan päälle ja sipuliseoksen tofun päälle. Kaadoin kermaseoksen kaiken ylle ja piirakka uuniin vielä noin puoleksi tunniksi.


Piirakasta tuli ihan perushyvä. Seuraavaksi täytynee kokeilla täytteeseen maustamatonta soijajukurttia, mitä monet ovat näemmä käyttäneet.


Pienet halvakakkuset  6 kpl

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1/2 tl kardemummaa
150 g vaniljahalvaa
3 dl maustamatonta soijajukurttia
1/2 dl vettä
165 g sulatettua margariinia
Sekoitin kuivat aineet yhteen ja niiden sekaan pilkotun halvan. Loput aineet joukkoon ja sekoitus, kunnes ovat juuri sekaisin. Paistoin taikinan tuollaisella kuuden pikkukakun vuoalla 175 asteessa reilun puoli tuntia.

Halva maistui näissä kakkusissa, mutta ei ollut rakenteeltaan enää sellaista halvamaista vaan pehmentynyttä. Tulipahan kokeiltua. Luulenpa, että suklaarouhe toimisi paremmin ja sitä löytyy varmemmin kaapistakin.

Kuulemma tällaiset kahvikakut ovat kohta suurinta muotia, joten muodin edelläkävijä tässä hei ;)

Tervetulotoivotus uusille lukijoille. Mukavaa kun saa seuraa :)

4 kommenttia:

Anni Minerva kirjoitti...

Olet kyllä loihtinut pöytään taas melkoisia herkkuja! Ihanan oloisia ohjeita, tuo sipulipiiras etenkin - rakastan suolaisia piiraita.

Halva on jäänyt melko tuntemattomaksi ainekseksi minulle. Joitain kertoja olen kaupassa hypistellyt pakettia käsissä, mutta en oikein tiedä mihin ja miten sitä käyttäisi.

Paula kirjoitti...

Halvaa kannattaa ostaa, jos löytää paikan,josta sitä saa irtotavarana. Ennen sai Oulun kauppahallista, mutta nyt luulen, ettei kyseistä liikettä siellä enää ole. On ihanaa sellaisenaan syötynä, tosi makeaa, mutta ihanan seesamista! Tässä käytin ihan normi kaupasta löytyvää purkitettua versiota, joka ei ole niin hyvää tällaisen halvafanin mielestä. Siksipä päätyikin kakkuun.

Jael kirjoitti...

Ihania herkkuja! Rakastan kylmäsavutofua,joten tuo piirakka on takuulla herkullista:) Hauskaa Vappua Paula!

Paula kirjoitti...

Yaelian, savutofu on meidänkin suosikkitofua. Vielä kun viitsisi itse tehdä piirakkataikinan, niin tulisi vielä parempi.
Kiitos ja hauskaa vappua myös sinulle!