tiistai 24. huhtikuuta 2012

Lakumaku

Melkein katastrofiin päättyi yritykseni hienontaa koneellisesti lakritsanjuurirouhetta: kamala meteli, hirmuinen henkeäsalpaava pölypilvi, kolhu tehosekoittimen terässä ja tulosta ei siltikään jauheeksi voinut sanoa. Siispä päädyin tavoittelemaan lakritsan makua aniksen avulla.


Lakupallerot   n. 20 pientä palleroa

13 kuivattua taatelia
2 rkl vettä
1 dl pekaanipähkinää
reilu 1/2 dl cashewpähkinää
1 1/2 tl aniksen siemeniä
1 1/2 rkl carobjauhetta
1 ml ruususuolaa
+ mantelijauhetta pyörittelyyn
Liotin taateleita muutaman tunnin kahdessa ruokalusikallisessa vettä. Hienonsin pähkinät ja anikset tehosekoittimella ja surautin mukaan carobin ja suolan. Heitin mukaan myös taatelit liemineen ja annoin koneen käydä kunnes massa oli tasaista. Pyörittelin tahmean massan pallosiksi. Kevyesti kostutetut kädet helpottaa hommaa. Pyörittelin mantelijauheessa. Näiden kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa joitakin tunteja.

saman näköisiä nämä kaikki herkkupalleroni, maku vain vaihtuu

Maku oli yllättävän intensiivisen lakritsainen, jopa salmiakkiin vivahtava. Näihin ihastui koko porukka!

Aniksen siemenet ja paljon muuta tilasin täältä. Toimitus oli tosi nopea ja tuotteiden laatu erinomainen.


Terveiset ikkunalaudalta: Chilit ovat kasvaneet mukavasti

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam nam...söisin vieläkin, jos vain sulla on niitä vielä!!!! t.MK

Paula kirjoitti...

Jemmasin sulle vähän, toivottavasti eivät ole kadonneet jääkaapista.

Kaisu kirjoitti...

No nämä kelpaisi minullekin:) Kiitos myös linkistä ja mainostuksesta...laitanpa jotain ekstraa mukaan jos joskus vielä tilaat:)

Paula kirjoitti...

Näistä tykättiin kovasti.
Kaisu, suosittelen vain aiheesta ja harkitusti, joten en ole mitenkään palkkion toiveessa. Sitä paitsi olit laittanutkin pakettien mukaan jo ylimääräistä ylläriä :)