perjantai 13. huhtikuuta 2012

Kanelimuruseni

Emily Mainquistin Vegeherkkuja -kirjasta himoitsin houkuttelevan näköistä kanelimurukakkua. Tässä oma versioni, jossa on huomattavasti vähemmän sokeria ja rasvaa kuin alkuperäisessä ohjeessa.


Kanelimurukakku n. 15 annosta

Pohja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl täysruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumjauhetta (ei välttämätön)
1 tl kanelia
125 g Keiju-margariinia sulatettuna
2 dl maustamatonta soijajukurttia
1 dl vettä

Murukuorrutus
70 g margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 1/4 dl täysruokosokeria
1 1/2 tl kanelia

Sekoitin pohjan ainekset ja levitin 22x30 cm:n kokoiseen, voideltuun ja jauhotettuun piirasvuokaan. Sekoitin haarukalla murukuorrutuksen aineet ja ripottelin pohjan päälle, tasoitin. Paistoin 175 asteessa noin 30 minuuttia.


Mielestäni oma versioni oli vähän arkinen ja vaatimaton, mutta äitini (ja mies) kanelinystävänä tykkäsi ja vaati, että laitan blogiin. Itsehän olen leivontaharrastuksen myötä käynyt aika vaativaksi ja nirppanokkaiseksi ;) Alkuperäisessä reseptissä käytetään pohjassa enemmän kanelia ja makua tämä kaipasikin. Kardemumma olisi ollut hyvä. Murukuorrutuksessa korvasin vehnäjauhoja kaurahiutaleilla, joita ei alunperin ohjeessa lainkaan käytetty. Olisi varmasti ollut pehmoisempi pelkästään jauhoista tehtynä.
Tuo psyllium on aivan tarpeeton, laitoinpa vain hetken mielijohteesta sitäkin. Ei se ainakaan eduksi ollut, sillä jotenkin tämä oli tiiviimpää kuin olin odottanut. Tiedä sitten syytä.

Ei kommentteja: