sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Valuuttana mokkapalat

Olemme harrastaneet vaihdantataloutta: Kiitos auton laittamisesta! Mokkapaloja toiveesta, ole hyvä!
Ja kaupan päälle pala omatekoista saippuaa.

leivosrasiaan pakattuna, valmiina matkaan

Mokkapalat 

Pohja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
170 g sulatettua margariinia
2 dl maustamatonta soijajukurttia
1 1/2 dl jäähdytettyä kahvia
Ensin kuivat aineet, sitten kosteat sekaisin. Paistoin 22x30 cm:n vuokassa 175 asteessa n. 35 minuuttia. Kumosin pohjan kun se oli hieman jäähtynyt ja annoin jäähtyä kokonaan.

kuorrute
30 g margariinia
3 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 1/2 rkl VAHVAA kahvia
Sulatin margariinin ja sekoitin siihen loput aineet. Levittelin pohjan päälle ja ripottelin koristeeksi nomparelleja.


Aika leveät reunapalat tuli maisteltua ;)  Tuli mukavan pehmeää.

2 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Mokkapalat on kyllä aina paikallaan! Toi jugurtti on varmaan pohjassa hyvä idea, ei tule koppuraa. Oletko koskaan kokeillut kylmäpuristettua kookosöljyä kuorrutteessa? Tekee kivan tryffelimäisen säväyksen!

Paula kirjoitti...

Kovin usein ei tule mokkapaloja tehtyä, kun siinäkin tuntee itsensä vähän turhan "retroksi". Mutta tosi hyviähän nämä kieltämättä ovat.
Käytän soijajugurttia melkein aina leivonnassa, ainakin kuvittelen sen olevan eduksi rakenteelle. kookosöljyä en ole kokeillut. Kuivat kantapääni ovat aivan valloittaneet kookosöljypurkkini ;) Varmasti sopisi kuorrutteeseen.