maanantai 9. huhtikuuta 2012

Lomalaisen minttutäyteraakasuklaat

Tällaisia raakakonvehteja olen jo pitkään halunnut askarrella ja lomallahan on aikaa. Minttuöljyäkin saapui sopivasti postissa ja vieraita tuli taloon, joten eikun toimeksi.


Minttukonvehdit

Raakasuklaan tein hyväksi havaitulla reseptilläni. Appelsiininkuorta en kuitenkaan käyttänyt.
Lusikoin sulaa suklaata yhdeksän silikonisen muffarimuotin pohjalle ohueksi kerrokseksi ja laitoin ulos pakkaseen jähmettymään. Jätin lopun suklaan odottelemaan vesihauteeseen, jotta pysyy juoksevana.


Täyte
7 taatelia + 2 rkl vettä (jos taatelit on kovin kuivia, voi laittaa vähän enemmänkin vettä, nämä olivat meheviä)
reilu 1 dl cashewpähkinöitä
5 tippaa piparminttuöljyä

Liotin taateleita useita tunteja kahdessa ruokalusikallisessa vettä. Tehosekoitin pähkinät hienoksi ja lisäsin taatelit nesteineen ja piparminttuöljyn. Sekoitin tasaiseksi.

Levitin täytettä muffarimuoteissa olevan suklaakerroksen päälle varoen, ettei sitä mene reunoja myöten. Valutin loput sulat suklaat muotteihin täytteen reunoille ja päälle. Jähmetin jääkaapissa.


Maistui! Piparminttuöljyä olisi voinut tipan tai kaksi laittaa lisääkin. Paljaaltaan täyte oli voimakkaan minttuinen, mutta suklaan sisältönä aika mieto.
Täytettä jäi reilusti ylikin ja siitä jalostin hyviä herkkupalleroita. Lisäsin vain pähkinöitä ja kaakaojauhetta sekä vähäsen agavea. Ja surautin ja pyörittelin ja kierittelin :)

11 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

No näitä kuvia ei passaa ukolle näyttää. Ruppeaa vielä kinuamaan samanlaisia ja siitähän se riemu repeää. Mutta tosi hyvännäkösiä, pittää joskus salaa kokeilla itekki :)

Kirsi kirjoitti...

Oih, mitä herkkua!! Tulee ihan vesi kielelle!
Jos sopii niin linkitän sinut =)

PilviP kirjoitti...

Tulin tänne vastavierailulle, mutta täytyy varmaan hilpasta pois: Riski on suuren suuri joutua tekemään tällaisia herkullisuuksia! ;D Ihania kuvia sinulla täällä.

Paula kirjoitti...

Kiitokset teille!
Sanna: uusi suklaatoimitus lähestyy, joten kohta pääset asiaan.
Kirsi: tokihan linkitys sopii.
PilviPulla: itse rääkkäät pohjoisen lumipihan asukkia ihanilla puutarhakuvilla ;)

Ranja kirjoitti...

Näyttävät aivan ihanilta. :)

Paula kirjoitti...

ja loppuivat heti kesken ;)

inah kirjoitti...

Hei,

olisiko sinulla ideoita hääjuhlaamme, jossa vieraana on keliaakikko & vegaani? Tälle vieraalle pitäisi löytää jokin pääruoaksi sopiva (salaattia yms löytyy toki lisukkeena) sekä jokin leivos/pieni kakku. Juhlassamme on vieraana myös toinen keliaakikko, joten samat herkut kävisivät myös hänelle. Itselläni on mielikuvitus aika nollassa, mieleen tulee lähinnä pavut ja hedelmät.. :p

Paula kirjoitti...

Hei inah!
Hmm... mietintämyssy päähän. Tykkään kyllä kovasti suunitella juhlien tarjoilua ja jahkaan omia juhlianikin pitkään. Täytyy kuitenkin myöntää, ettei minulla ole kokemusta noin juhlavan juhlan järjestämisestä, eikä kovasti edes gluteenittomasta leivonnasta. Vastikään olen tehnyt viljattoman ja sokerittoman kakun, joka on samalla tietenkin gluteeniton. Siinäpä oikeastaan ainoa tähän mennessä onnistunut gluteeniton kakkuni.
Kamomillan konditoria- blogissa olisi paljon gluteenitonta ja vegaanista leivontaa. Sieltä saisit enemmänkin vinkkiä. Chocochilissä taas olisi paljon myös ruokia ja ilmeisen pidettyjä reseptejä. Tässä pari esimerkkiä mainitakseni.
Voidaan tietenkin sähköpostitsekin jatkaa harkintaa jos tahdot. Mietintää voisi myös helpottaa jos tietäisi, mitä muille ruokailijoille tarjotaan. Ja jos aikaa juhliin on vielä paljon, ehtisi vielä tehdä kokeilujakin.

Paula kirjoitti...

Niin ja inah, unohtui äsken sanoa, että olen tämän viikon jälkeen jäämässä joksikin aikaa vapaalle, joten minulla olisi aikaa kokeiluihin. Tykkään tämän tyyppisistä haasteista :)

Jael kirjoitti...

Onpa herkullisen näköiset kohvehdit:) Ja minulla on kamalan huono omatunto,kun en ole tehnyt postausta siitä haasteesta ,jonka annoit minulle jo joku aika sitten.Yritän jossain vaiheessa muistaa...

Paula kirjoitti...

Yaelian: ei mitään paineita tai huonoja omatuntoja!!!! Vaikket ikinä muistaisikaan niin lupaan, etten pahastu ollenkaan :)