sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Lähes nelikymppinen..

...mies kakutettiin ja pullatettiin vanhenemisensa johdosta. Kookos on hänen herkkuansa ja sitä löytyykin sekä kakusta, että pullasta. Kynttilöiden kanssa ei noilla vuosilukemilla enää viitsi värkätä, eihän ne mihinkään kakkuun mahtuisi ja laskuissakin menisi sekaisin ;)

 

Sekä kakun pohja, että kookoskreemi on omia luottoreseptejäni, mutta ansaitsevat kertauksen. Olen aika tyytyväinen niihin, jos tällaista nyt voi suomalaisella ja lappilaisella vaatimattomuudella sanoa...

VadelmaKookosSuklaaKakku  n. 15 palaa tai enemmän tai vähemmän, meillä ahnailla ehkä vähemmän, muilla enemmän

Pohja
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
3 dl sokeria
5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 ml suolaa
1 1/4 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2 1/2 dl maustamatonta soijajukurttia
3 dl vettä
Sekaisin, n. 24 cm:n vuokaan ja uuniin 175 asteeseen noin tunniksi tai kunnes kokeilutikkuun ei jää taikinaa.


KookosKreemi  sopivasti tämän kakun väliin ja päälle
4 dl kookosmaitoa
4 rkl maizenaa
200 g sinistä keiju-margariinia
1 rkl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
Sekoitin maizenan kylmään kookosmaitoon ja aloin lämmittämään samalla vispaten, kunnes sakenee. Jäähdytin jääkaappikylmäksi. Sähkövatkasin margariinin sokereiden kanssa ja kookoskiisselin muutamassa erässä sekaan.
Tässä vaiheessa kannattaa pursottaa kakkuun, koska kylmässä jähmettyy lisää ja on vaikeampi saada siistiä jälkeä.






Kakun välissä on  (kreemin lisäksi)
3/4 dl vadelmahilloa, jonka sekaan on murskattu
200g:n rasiallinen suomalaisia vadelmia
   
Päällä vielä toinen rasiallinen vadelmia

Kostutin kakkua ihan kevyesti vain vedellä.

Ja sitten se paras pulla ikinä. No, olen joskus ennenkin onnistunut kahvimausteisten pullien kanssa (vaikken edelleenkään ole varsinainen pullanveivaaja), mutta tämä oli kyllä ihanan pehmeää ja mehevää. Ja eka kerta tuorehiivan kanssa!


KookosPuolukkaBostonPullat 

taikina   
1 pala tuorehiivaa
4 dl kookosmaitoa
1 dl vettä
1 3/4 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
n. 12 dl vehnäjauhoja
160 g Keiju-margariinia  
Pullan teko-ohjetta katselin ihan Suomen hiivan sivuilta. Murensin hiivan taikinakulhoon ja lisäsin osan kädenlämpöiseksi lämmitetystä nesteestä päälle. Sekoitin kunnes hiiva liukeni. Lisäsin loput nesteet sekä sokerit ja suolan. Sekoitin puolet jauhoista mukaan ja vatkasin isolla lusikalla kunnes väsähdin. Kutsuin miehen paikalle vaivaamaan taikinan ja lisäsin loput jauhot. Ja mies vaivasi synttäripullansa! Lopuksi huoneenlämpöinen margariini ja vielä vaivausta.
Kohotin mikrossa (vedoton paikka!) lähemmäs tunnin.  



Vaivasin taikinasta ilmat pois. Ja kaulitsin kahdessa osassa levyksi jauhoja apuna käyttäen. Kummankin pullataikinalevyn päälle tuli:
  
Täyte   puolikkaaseen taikinaan
70 g margariinia
3/4 dl täysruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
1 1/2 dl sulatettuja pakastepuolukoita
Levitin margariinin taikinalevyn päälle. Ripottelin sille yhteen sekoitetut sokerit sekä kookoshiutaleet ja vielä puolukat. Rullasin ja paloittelin. Nostelin palat voideltuihin ja jauhotettuihin piirasvuokiin. Kohotin hetken leivinpaperilla peitettynä ja paistoin 200 asteessa vajaat 20 minuuttia.


Taikinasta riitti sopivasti kahteen bostonpullaan. Toinen suorakaiteen muotoiseen 22x30 cm ja toinen tavallinen pyöreä piirakkavuoka. Päälle vielä ripaus tomusokeria ja tomusokeripuolukkamehu -kuorrutusta.

Ai ai, kun tuli mehevää ja herkullista. Koko ajan muistuttelen itselleni, että on se päivä huomennakin. Kaikkea ei tarvitse kerralla tuhota ;)

ONNEA SANKARI!

6 kommenttia:

Anni Minerva kirjoitti...

Aijaij, siellähän on herkuteltu! Oikein hyvältä näyttää leipomukset, nam :)

Paula kirjoitti...

Kiitos. Ja herkuttelu jatkuu edelleen. Aina sama juttu, että vieraiden lähdettyä kakkua on vielä puolikas jäljellä!

Nonnis kirjoitti...

Oo, näyttävätpä herkullisilta! Heti aloin himostelemaan tuoreita vadelmia. Vielä hetken joutuu tyytymään pakastettuihin!

Paula kirjoitti...

Minäkin kovasti odotan oman puutarhan vadelmia. Jospa tänä vuonna saisi itse niistä nauttia, jos äkäiset ampiaiset eivät syö kuten useana vuonna.
Mutta ovat nuo rasiassa myytävät kotimaiset pakastevadelmatkin aivan mahtavia! valitettavasti eivät kuitenkaan luomua.

Päivi / Inkiväärihillo kirjoitti...

Voi lääh mikä kakku! Mäkin ihmettelin kovin tuoreen näköisiä vattusia :)

Paula kirjoitti...

Syötyä tuli ;)
Vadelmien laatu oli kyllä erinomainen!