Siskoni antoi vinkin, että karjalanpiirakkataikinasta voi tehdä näkkäreitä. Oli keksinyt tämän, kun piirakoita paistaessaan täyte oli loppunut kesken. Hauska hoksaus, joka minunkin piti heti ottaa kokeiluun.
Pikanäkkärit 12 kpl
2 dl ruisjauhoja
1/2 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl (kuorimattomia) seesaminsiemeniä
1/2 tl suolaa
1 dl vettä
Sekoitin ainekset ja tuloksena oli kiinteä taikinapallukka. Siitä olikin helppo kaulita millinohuita näkkärilevyjä jauhojen avulla. Parin pyöreän jälkeen tuotekehittely johti tällaisiin pitkänomaisiin näkkäreihin, joita paremmin mahtui pellille kuusi.
Paistoin 250 asteessa kuusi minuuttia, jolloin reunoihin tuli ihan vähäsen väriä.
Nämä olivat todella nopeita näkkäreitä. Koko prosessiin kului korkeintaan 20 minuuttia, eikä syömiseenkään kauaa mennyt. Olivat sen verran maistuvia margariinilla voideltuna ja linssikeiton kaverina. Koostumus oli kivan rapean sitkeä. Pitemmällä paistoajalla olisi varmasti tullut täysin rapeita, tai jos olisi vaan malttanut kuivatella ihan vain huoneenlämmössä pidempään.
ps. eihän tuo seesaminsiemen karjalanpiirakoihin kuulu, olipa vain oma makoisa lisäykseni
pps. nämä olisivat varmasti hyviä erilaisten töhnien ja tahnojen kanssa. Kaulittuna pieniksi suupaloiksi.
ppps. kannattaa tuplata annos, eihän tällä pitkälle pötkinyt
4 kommenttia:
Nam, kiva idea! Olen suuri näkkärin ystävä. :)
Minustakin tämä oli hauska idea. Harmi etten voi ottaa kunniaa itselleni ;)
Näitä nakertelee oikein mielellään..himotus iski taas!
Onpa tosiaan kiva idea!
Teen aika usein (no ainakin kerran parissa kuussa) karjalanpiirakoita niin mun pitää ehdottomasti kokeilla ensi kerralla tätäkin. Luulen vähän että tästä voisi olla apua hapankorppuhimolleni.
Hei Taika! Luulen minäkin, että osuvat hapankorppuhimoon. Hapankorppujahan nämä oikeasti enemmän muistuttavatkin, kuin näkkäreitä
Lähetä kommentti