torstai 8. maaliskuuta 2012

Kauralla terästetty kookoksinen herukkapiirakka

Kerhoon kahvin kanssa nautittavaksi vein tällä kertaa herukkapiirakkaa, jonka esikuvana oli Inkiväärihillo- blogin tämä ohje.
Kovin uskollinen en tosin alkuperäiselle ohjeelle ollut sillä vaihdoin puolukat herukkaan, rukiin kauraan, kermaviilin kookosmaitoon... Huomatkaa kuitenkin samanhenkinen kuva, että jotta jokin yhdistettävyys sentään alkuperäiseen reseptiin säilyisi ;)
Tuloksena oli oikein maistuvainen leivonnainen!


Kookosherukkapiirakka 15 palaa

Taikina
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl kookosmaitoa
150 g sulatettua sinistä Keiju-margariinia
Kuivat aineet sekaisin ja mukaan myös kookosmaito ja rasva. Levitin taikinan 25x30 cm:n vuokaan.

Pinnalle
reilu 3 dl puna- ja mustaherukoita
25 g margariinia sulatettuna
3/4 dl sokeria
1 1/2 dl kookoshiutaleita
1/2 dl kaurahiutaleita
Ripottelin jäiset herukat taikinan pinnalle. Sekoitin loput ainekset keskenään ja ripottelin kaiken päälle.
Aloitin paistamisen 200 asteessa, mutta pinta alkoi tummua uhkaavasti jo vajaassa kymmenessä minuutissa. Laskin lämmön 175 asteeseen ja paistoin yhteensä reilun puoli tuntia.


2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Ja hyvää oli :)

Paula kirjoitti...

Kiitos, kiva jos maistui! Osui omaan makuuni aika sopivasti.