torstai 23. helmikuuta 2012

Minttuhuuruissa

Viimeaikaiset hetket saippuapajalla ovat sujuneet mintunhuuruisissa tunnelmissa. Tulin ostaneeksi isohkon putelin piparminttuöljyä, jonka parasta ennen päivä on nyt. Kiireesti siis öljyä kuluttamaan!


Minttuinen suolasaippua

250 g kookosrasvaa
220 g rypsiöljyä
30 g risiiniöljyä
76 g lipeää
140 g vettä
500 g karkeaa merisuolaa
15 ml eteeristä piparminttuöljyä

Näistä aineksista syntyy yksi suosikkisaippuoistani, ulkonäkökin on mukavan rouhea. Monesti itse tehdyt saippuat ovat pehmeitä ja liettyvät helposti. Tämä taas on ihan kovaa eikä liety millään, mutta ei siltikään kuivata ihoa. Vaahtoaminen on kuitenkin aika minimaalista, se vähäkin vaahto on risiiniöljyn ansiota. Ohje on Saara Kuhan reseptistä muokattu, oliiviöljyn vaihdoin lähituotantoa suosiakseni rypsiöljyksi.
Suolasaippua kovettuu poikkeuksellisen nopeasti, joten saa olla tarkkana leikkaamassa paloiksi jo parin tunnin kuluttua valmistuksesta.

lähikuvaa
sydämellisiä suolasaippuoitaTarkoitukseni oli kirjata ylös myös näiden "tavis" minttusaippuoiden ohje, mutta en saakaan enää ihan varmuudella selvää käsialastani ;) Harmin paikka. Täytyypä palata asiaan kunhan saan varmistettua laskelmista mitat.Ei kommentteja: