lauantai 25. helmikuuta 2012

Ihanat sitruunapallerot uudella koneella

Oh! Juuri nyt tuntuu siltä, että nämä ovat niitä kaikkein parhaimpia herkkupalleroita! Enkä nyt meinaa itsekään uskoa, eihän näissä ole edes kaakaota. Pitemmittä puheitta:


Sitruunaiset herkkupallerot  n. 18 kpl

2 dl cashewpähkinöitä
10 kuivattua taatelia
0,5 tl vaniljajauhetta
1 tl luomusitruunan raastettua kuorta
reilu 2 rkl sitruunamehua  (tämän verran kuorta ja mehua tuli yhdestä pienestä sitruunasta)
+ kookosjauhetta kierittelyyn

Liotin taateleita sitruunamehussa usean tunnin ajan. Laitoin mukaan myös tilkan vettä, koska sitruunamehua tuli aika vähän. Surautin pähkinät kuiviltaan hienoksi, lisäsin loput ainekset ja jatkoin surruutusta. Pyörittelin palloiksi ja kieritin kookosjauhoissa. Parhaimmillaan pallerot ovat, kun saavat hieman aikaa tekeytyä jääkaapissa.


Tämä olikin ensimmäinen testiajo uuden koneeni kanssa. Käyttö oli erittäin helppoa ja kone selvisi tästä leikiten. Pieni sätkyttimeni odottelee varaosia ja harkitsin jo hankkivani jonkin hienon monitoimikoneen. Sitten törmäsin tähän ja päätin, että se sopii paremmin pieneen ja täpötäynnä olevaan keittiööni, kuin ne isot ja hienot monitoimikoneet monine osinensa. Säiliö on 800 ml ja huomattavasti isompi kuin sauvaleikkurissani. Hintaakin oli vain reilu 30 € Kärkkäisellä.
Kyllä tällä on hyvä raakaleipoa. Olenpa nyt onnellinen :)

Bosch minileikkuri MMR0801

Kertokaahan, millä koneella te surruuttelette? 


2 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Oi, näppärän näköinen laite! Pysyykö tuolla taikina kiltisti terien pyöriteltävänä vai nouseeko reunoille?

Kerran olen päässyt tekemään raakapallerotaikinaa monitoimikoneella, ja olin ihan ällistynyt siitä, miten yhteistyökykyisesti se muovaili mulle nätin taikinaklöntin. :D Tehosekoittimen kanssa taas saa koko ajan olla pökkimässä massaa takaisin alas.

Paula kirjoitti...

Ensin ainekset meinasivat alkaa ihan vähän nousemaan reunoille ja tökkäsin ne alas. Kun lisäsin taatelit ja taikinan koostumuksesta tuli sopiva, niin sitten muodostui tosiaan sellainen siisti taikinapallero. Tosi näppärältä tuntui. Ainoa vähän epäkätevämpi juttu on se, että tuossa on sellainen välikansi, ettei moottosiosa pääse sotkeutumaan ja jos haluaa välillä lisätä aineksia, täytyy se välikansikin avata. Se ei tosin ole vaikeaa ja tuo välikansi on tärkeä. Edellinen pikku härpäkkeeni kaatui juuri siihen, ettei välikantta ole. Pesussa sitten vettä on kertynyt pyörittävän osan sisälle ja epähygieenistähän se on, kun sitä mahdollisesti käytössä pääsee valumaan taikinaan.