tiistai 7. huhtikuuta 2015

Härkäpapuletut

Aina toisinaan on aiheellista lepytellä hemmotella perhettä vähän herkummalla iltapalalla. Silloin paistelen lättyjä. Iltapalalla ei kuitenkaan "kuulu" rappioherkutella, joten teen kompromissin ja käytän niissä vähän järkevämpiä aineksia. Kuten härkäpapujauhoja. Fifti-fifti suhteella vehnäjauhoja ja härkäpapua ei lettujen herkkustatus kärsi ja ne muistuttavat aikalailla perinteisiä.

Tästä on tullut meillä vakiresepti, sillä lastenkaan herkät makunystyrät eivät näitä lettusia syrji. Toisin kuin monia muita astetta terveellisempiä virityksiäni.

Jos et ennen ole kananmunattomia lättyjä tehnyt, niin ei huolta. Nämä pysyvät erittäin hyvin kasassa. Nyt, kuten yleensäkin, käytän reseptissä vähäsen perunajauhoja maksimoimaan onnistumisen mahdollisuuden.


letut kera hillon ja vadelmien, slurp


Härkäpapulettuset   n. 6 isohkoa lättyä

1 dl härkäpapujauhoja
1 dl vehnäjauhoja (tai speltti-)
1 rkl perunajauhoja
1 rkl kookossokeria
1/3 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljajauhetta
4 1/2 dl kaurajuomaa
+ margariinia paistamiseen

Vispasin kaikki ainekset sekaisin ja paistelin margariinissa letuiksi.


Härkäpapujauhoja saa ainakin täältä. Kerro ihmeessä jos olet tuotteeseen muuallakin törmännyt. Oma pussini on erinäköinen, mutta en nyt googlettamallakaan sen alkuperää löytänyt. Mutta mukava juttu, että tällaisia kotimaisia kasviproteiinituotteita alkaa enemmän ilmestyä markkinoille!


7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kivat letut:) Härkäpapujauhoa olen käyttänyt kakuissa,mutta lettujakin voisi tällä ohjeella tehdä joskus.

Paula kirjoitti...

Jael, niinä iltoina kun innostun lettuja paistelemaan, iltapala sujuu tavallista sopuisammin ja ruoka katoaa vikkelästi :D
Leivontaan en olekaan härkäpapujauhoja vielä käyttänyt. Taidan muutenkin olla vähän laiskistunut leivonnan suhteen.

Outi Rinne kirjoitti...

Kiva idea tuo härkäpapu. Voisinkin kokeilla seuraavan kerran kikhernelettusten tilalla :)

Paula kirjoitti...

Outi, tykkään kovasti kun näitä härkäpapujuttuja on tullut myyntiin. Vaikka edelleenkin kikjauhotkin on kovassa käytössä. Jostain syystä niistä tehdyt lettuset eivät kuitenkaan jälkikasvulle niin hyvin maistu.

Heidi kirjoitti...

Täällä myös yksi härkäpapufani. Lettuja en olekaan vielä testaillut. Kiitos vinkistä! Mukava kuulla, että lapsillekin maistuu!

Paula kirjoitti...

Jee, härkäpapu on kyllä sellaisenaankin tosi maukas papu! Jostain syystä jälkikasvu sitä kuitenkin syrjii, mutta onneksi on näitä salasyöttötapoja, kuten nyt vaikka lätyt :D

Anonyymi kirjoitti...

Rantalan tila Sysmässä..myy härkäpapu rouhetta ja härkäpapujauhoja