perjantai 10. huhtikuuta 2015

Cashewpähkinä-marja -smoothie

Havahduin siihen, että vaikka meillä tehdään lähes päivittäin smoothieita, niitä esiintyy blogissa ihmeen vähän. Niinpä sitten eräs päivä näppäsin kuvat ennen kuin käytiin sen päiväisen smoothiemme kimppuun. (Päivä oli hämärä ja pikkuhäiriköitä lahkeessa kiinni kuten yleensäkin, joten kuvat jäivät visuaalisesti vaatimattomiksi. Harmistus sekä pahoittelut, mutta tällaista se usein näiden vilkkauksien kanssa on.)

Koska korvaan yleensä lounaan smoothiella ja minulla on pikkutyyppejä kasvatettavana, en juurikaan harrasta henkäyksenkevyitä juomia vaan täyteläisiä ja täyttäviä, rasvaa ja proteiiniakin sisältäviä pähkinäpirtelöitä. Kaava on monesti sama: pähkinöitä/siemeniä + marjoja + banaania makeutukseksi. Yksinkertaisuus ja selkeys smoothiessa(kin) näyttää toimivan parhaiten lapsille.
 

Lapset haluavat smoothiensa ehdottomasti VAIN pilli lisukkeenaan ja sen onkin sitten tärkeä lisuke."Mustien" marjojen smoothie  3:lle

kukkurallinen 1 dl cashewpähkinöitä
n. 3 dl mustikkaa
1 dl mustaherukkaa (tai puolukkaa)
3 kunnolla kypsää banaania
1/2 tl vaniljajauhetta
2 tl pellavaöljyä (omegojen vuoksi)
n. 3 dl vettä

Liotin cashewpähkinöitä vedessä muutaman tunnin. Valutin ja huuhtelin. Tehosekoitin ensin pähkinöistä vähässä vedessä pehmeän cashewkerman. Kokemukseni mukaan lopputuloksesta tulee ihanampi, etenkin vähätehoisempien tehareiden voimin, jos aloittaa näin. Lisäsin sitten loput ainekset ja suurruutin tasaiseksi.

Smoothieen tykkään käyttää marjat kohmeisina tai jopa jäisinä. Silloin juomasta tulee mukavan viileä...jos ei sitten unohdu surruuttelemaan niin kauan, että kone lämmittää smoothienkin. Se on ihan mahdollista, nimittäin jos sattuu vaikka facebookissa rupattelemaan koneen möykätessä taustalla. Arvatkaa kenelle niin on käynyt..

Mustikan ja mustaherukan sijaan kannattaa kokeilla myös puolukoita. Ne sopivat hyvin yhteen cashewin, vaniljan ja banaanin kanssa.Oman smoothieni tuunaan herkuksi tahinin ja kaakaonibsien voimin. Ne sopivat erityisesti mustikkaisiin smoothieisiin.


2 kommenttia:

Outi Rinne kirjoitti...

Alakuva voisi olla suoraan oma lemppariaamiaiseni! ilman tahinia en voi oikein smoothieta ajatellakaan ja nibsitkin ovat vakiovieraita smoothiekulhossa.

Paula kirjoitti...

Outi, sinun kurssillasi silloin Oulussa tehtiin mustikkaista smoothieta ja silloin ihastuin tuohon tahini- ja nibsi -lisäykseen. Siitä lähtien käytössä!