tiistai 14. lokakuuta 2014

Pikapaistetut karamelliomenat

Meneillään olevan syksyn omenaherkkuhitti meillä on ollut tämä paistos, joka nopeudestaan, vaivattomuudestaan ja energiatehokkuudestaan huolimatta ei häviä lainkaan perinteisille uunissa valmistetuille omppujälkkäreille.

Lämpimät omenat ja kanelinen kinuskikastike valmistuvat näppärästi ja hetkessä samalla pannulla ja samaan aikaan. Ihanuuden täydentää rapeat pekaanipähkinät ja pehmeän sulava jäätelö..mmmm..
Pikapaistetut karamelliomenat  4:lle

4 hapokasta (kotimaista) omenaa = n. 500 g
iso nokare margariinia
1 tl ceylonkanelia
3/4 dl intiaanisokeria
kourallinen pekaanipähkinöitä = n. 1/2 dl

Perkasin ja pilkoin omenat. Heitin ison nokareen margariinia kuumalle pannulle sekä sokerin ja kanelinkin. Heti perään omppupalat ja paistelin hetken, kunnes omput pehmenivät sopivasti ja pannun pohjalle muodostui ihana karamellikastike. Rouhin pähkinöitä hieman ja sekoitin mukaan. Vaihtoehtoisesti pähkinät voi ripotella valmiin annoksen päälle.

Omput herkuteltiin tietenkin vanilja(soija)jätskin kanssa ja kaaputin viimeisetkin kinuskitipat pannulta annosten päälle.


Tervetuloa uudet seuralaiset Maisunen ja Tiina :)


Ai niin. Minulla on ollut onnea epäonnessa (epäonni viittaa lähinnä vesivahinkoon). Ihmeekseni voitin Tulevaisuuden ruokalautanen kilpailun tällä ohjeellani. Sain Dodo ry:ltä palkinnoksi monenlaisia herkkuja Lisäksi voitin Iinan arvonnassa marjajauheita :) Ja kaiken lisäksi Masajo Oy lähetti minulle anteliaan paketin intiaanisokeria ja muita tuotteitaan. Ei tarvitse säikähtää, että kovin kaupalliseksi meno täällä yltyisi. Olen ihan muutenkin uskollinen asiakas. Yllättäen menestystä on tullut myös Suomen vegeblogien listauksessa. Siihen en nyt linkkiä näköjään saa aikaiseksi, mutta usko pois :D
muoks. Tässä linkki tuohon vegeblogien listaukseen.

3 kommenttia:

Anni Minerva kirjoitti...

Omena on kaikissa muodoissaan todellista herkkua :)

Ikävä kuulla vesivahingosta! Onneksi olet niittänyt mainetta ja kunniaa muilla tavoin, upeita juttuja olet saanut!

Jael kirjoitti...

Katos vaan täälläkin karamellisoituja omppuja;D
Harmi tuo vesivahinko mutta onnea kaikista voitoista ja muista:)

Paula kirjoitti...

Anni, kotimaisten omenoiden sesongista olen aina innoissani. Eri lajikkeita on kiva päästä maistelemaan ja kuvitella samalla, miten joskus vielä haukkailee ja kokkailee omien puiden omppuja.
Onneksi tuo vesivahinko on viimein korjattu ja tosiaan mukavia juttuja tapahtunut myös.

Jael, mietin moneen kertaan, että onko tuo karamelli sopiva sana tähän tilanteeseen. Mutta kyllä sen täytyy olla kun kerta sinäkin niin sanot :D
Kiitos onnitteluista.