perjantai 31. lokakuuta 2014

Iloista Halloweenia ja maailman kasvisruokapäivää!

Meinasimme juuri päästä ensimmäisiin Halloween -juhliimme ikinä. Naamiaisasut oli mietittynä ja valmiina. Sitten iski voihan vesirokko! Vekaran pettymykseen suhtautumisesta voi aikuinenkin ottaa oppia: ihan pienen pettymysitkahduksen jälkeen hän alkoi keskittyä positiivisiin asioihin. Tanssi ja lauloi, esitti noita-esityksen ja piirteli kurpitsoita ja haamuja. "Ilman kavereitakin voi iloita ja juhlia." Niimpä naamioiduimme itseksemme ja koristelimme teemaan sopivan Kamalan kakun.
Kamalan kakun tein tällä  sitruksisen oliiviöljykakun ohjeella. Koristeena on soijakermavaahtoa ja suklaata.
Yritin värjätä kakun sisuksen yllätysvihreäksi, mutta sepä ei niin onnistunutkaan. Käytin 1 tl matchaa ja 1 tl spirulinaa. Tuo matcha-tee ei ollutkaan jauhemaista kuten luulin, joten hätäpäissäni laitoin lisävihreyttä spirulinasta. Se on aika äkäisen makuista, joten en sitäkään paljoa uskaltanut käyttää.


Hitusen se sisus kuitenkin vihertää.


Kyläsemme kaupasta löysin ilokseni myös kurpitsan. Viikonloppuna saattaapi olla jotakin kurpitsaruokaa luvassa.


Hyvää Halloweenia kaikille!
Huomenna 1.11. vietetään Maailman kasvisruokapäivää.

Googlettelun tuloksena huomasin, että lähikaupungissani Oulussa tapahtuu. Oulun animalia tarjoaa kasvisruokaa päivän kunniaksi. Täällä tapahtuman facebook-sivu.

Aiheeseen liittyen osallistuin myös pieneen haastatteluun. Jutun voi käydä lukemassa täältä (Muoks. eipä onnistukaan enää!)
Täytyy myöntää, että kysymyksiin vastatessani näppäinsormiani vähän jäykistytti. Heh! Miten sitä iskeekin pieni paine heti, kun kirjoittelu ei rajoitu tänne omalle pikku areenalleni. Blogin pyrin pitämään rentona ja iloa tuottavana harrastuksena.

Mukavia kasvisruokahetkiäkin toivottelen!


10 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Mua harmittaa, että en pääse viron vegefestareille huomenna :( Ihana kakku kyllä, pitää ehkä viettää vegepäivää itsekseni jonkun hyvän herkun parissa.

Paula kirjoitti...

Liisa, voi itse en ole tuollaiselle festarille koskaan päässyt. Olisipa se mahtavata, kun noita olisi jokapuolella ja Pohjois-suomea myöten.

Jael kirjoitti...

Voihan harmi tuota vesirokkoa mutta ihana Ipana,joka kuitenkin näki hyvät puolet kotiin jäämisessäkin:) Ihana asenne:) ja Kamala kakku kuulostaa hyvältä;D Mukavaa kasvisruokapäivää!

Paula kirjoitti...

Kiitos Jael. Vekaran asenne on kyllä mainio. Itselläni on siitä kovasti oppimista, sillä oma menojalkani tässä sairaskaranteenissa tuskastuu.

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Ihanat nuo kummitukset kakun päällä.

Niin tuttua tuo suunnitelmien muuttuminen viime hetkellä. Kolmen lapsen kanssa se on enemmän sääntö kuin poikkeus. Miten ne taudit osaavatkin iskeä aina, kun olisi jotain ohjelmaa tai on joku juhlapyhä...?

Paula kirjoitti...

Minna, ilokseni törmäsin jossakin tällaiseen helppoon koristeluideaan.

Näin se näyttää olevan, että sairastelutkin kertautuvat, mitä useampi tauti-imuri perheessä. Tässä vain odotellaan tontun ensimmäisiä näppylöitä. Kyllähän se kenkuttaa kun jää jostain tapahtumasta paitsi, vaikka toisaalta jälkikasvun ansiosta (lasten)juhlia riittää enempi kuin koskaan ennen jälkikasvua.

Pipsa kirjoitti...

Ihana Halloween-kakku! Tuollainen hento vihreys on kyllä juuri sopivan kammottavaa, vähän homeisen näköistä, mikä siis Halloweenina toki on vaan plussaa!

Voihan harmi noita sairasteluja, toivottavasti olette jo paremmassa kuosissa! Ihana asenne tosin Vekaralla, upean kuuloinen lapsonen :)

Paula kirjoitti...

Pipsa, näin postitiivisesti yritin minäkin tuota hentoa vihreyttä ajatella :D

Tauti ei onneksi ollut paha, ainoastaan eristävä. Vekara on ottanut karanteenin minua paremmin. Kuulemma ei haittaa vaikka ollaan vain kotona, kun kotonakin on hauskaa. Karanteeni jatkuu aina vain, sillä Tontun ekat näppylät ilmestyivät juuri.

Päivi-iitu kirjoitti...

Höö hö olipa hienot vastaukset sinulla tuolla kasvisruokapäivän haastattelussa!Ylpeä saa olla iso-siskostaan ;)

Paula kirjoitti...

Iik, Päivi! Vähän nolona laitoin linkin. Jokohan uskaltaisin käydä kurkkaamassa, mitä sitä tulikaan sanottua :D