lauantai 30. marraskuuta 2013

Raaka luumukiisseli kermahuipulla

Nythän on ihan luvallista alkaa joulumielelle, kun se joulu (tai ainakin joulukuu) on jo ovella. Huomenna sitten tonttuillaankin täysillä :D
Tällaista ihanaa, joulumielen herättävää välipalaa olen jo syksyn mittaan nautiskellut ja samalla miettinyt tämänvuotista joululahjatilannetta. Ja se tilanne onkin aika hyvä. Mutta siihen reseptiin..


Luumukiisseli ja kerma ovat erottamaton yhdistelmä. Kaneliakin päälle kannattaa ripauttaa, nam!


Luumukiisseli    4-5 annosta

200 g kuivattuja luumuja
7 dl vettä
2 tl psylliumia

Liotin luumuja muutaman tunnin vedessä ja sauvasekoitin . Sekoitin myös psylliumin joukkoon ja laitoin seoksen jääkaappiin kiisselöitymään.


CashewManteli -kerma

1 dl manteleita
1 1/2 dl cashewpähkinöitä
1 3/4 dl vettä
2 rkl agavesiirappia
1/2 tl vaniljajauhetta
hyppysellinen (ruusu)suolaa
(1 tl soijalesitiiniä)

Liotin mantelit ja pähkinät vedessä yön yli. Kaadoin veden pois ja huuhtelin. Hienonsin tehosekoittimessa uuden veden ja mausteiden kanssa sileäksi.

Cashewmanteli -kerma on kompromissi, jossa yhdistyy cashewpähkinöiden pehmeä rakenne ja manteleiden kermaisen täyteläinen maku. Se on siis ihanaa! Jos käytössä on pelkkä sauvasekoitin, on cashewit helpompi saada hienoksi, kun taas mantelit jäävät aika rakeisiksi. Tehokkaalla koneella toki pelkät mantelitkin saa pyöräytettyä kermaksi.


Tervetuloa Pinja! (osasinkohan nyt oikein navigoida tuota lukijalistaa)


8 kommenttia:

Nanne kirjoitti...

Ahh, näyttää niin hyvälle! Luumut ovat niin herkullisia ja tuo kerma, se vasta hyvältä näyttääkin. Jostain syystä en ole vielä koskaan kokeillut tehdä pähkinöistä "kermaa", joten pian taitaa olla sen aika. Multa kun löytyy kuorittuja ja kuorimattomia luomumanteleita reilun kilon verran. Eihän ne vanhaksi ole menossa, mutta kaikkea uutta on ihana kokeilla.

Ps. Herkullista Joulun odotusta! :)

Anni Minerva kirjoitti...

Joo! Tätä täytyy kokeilla. :)

Jael kirjoitti...

Herkkua:-) m näkin olen tehnyt kermaa thdistämällä cashewpähkinöitä ja manteleita,etenkin sen jälkeen kun cashewpähkinöiden hinta(ainakin täällä) nousi reilusti korkeammaksi,ja hyvää tuollainen kombokerma onkin:-)

Paula kirjoitti...

Nanne, kannattaa ihmeessä kokeilla näitä kermoja. Ovat aivan ihania! varsinkin tykkään tästä cashewin ja mantelin yhdistelmästä.
Minäkin ruukaan ostaa pähkinöitä ja manteleita kilokaupalla, niin on sitten herkkumateriaalia aina saaatavilla.
Makoisaa joulun odotusta sinullekin!

Anni, suosittelen. Kiisseli ei itsessään ole kovin makeaa,joten yhdessä makean kerman kanssa siitä tulee täydellistä. Unohtamatta tietenkään kanelia.

JAel, herkkua on. Täällä cashew taitaa olla ihan kohtuu hinnoissa. Ainakin tämä kitupiikki on raskinut sitä hurjana ostella ;)

Pipsa kirjoitti...

En tiennyt että luumukiisselin voi tehdä noin simppelisti! En olekaan koskaan koittanut luumukiisseliä, josko tänä vuonna sitten. Tuollainen kypsentämätön versio varmaan maittaisikin paremmin kuin se perinteinen versio... ja maha toimii! :D

Paula kirjoitti...

Sanos muuta Pipsa, tämä on kyllä helpoista helpoin tapa tehdä kiisseliä. Vaikka tykkään siitä perinteisestä sokerisestakin kovasti, makean ystävä kun olen. Ja aika makeaa tästäkin saa jos ei jatka niin paljon vedellä, silloin on ihan itsestäänkin tarpeeksi paksua, eikä edes psylliumia tarvita.

Nina kirjoitti...

Ihana ohje kun ei tarvitse keittää - varmaan imeytyy vitamiinit ja hivenaineetkin paremmin kun eivät keittäessä vähene?! Vietetään tänä vuonna joulua täällä Tanskassa, jotta nyt aivan eri tavalla katsastelen ohjeita ja inspiroidun ... Tämä säilyy jääkaapissa varmaan 3-4 päivää - aivan tulee vesi kielelle ihastellessa :)

Paula kirjoitti...

Nina, terveellisyyttä ajattelin minäkin, kun ei sitä (niin turhaa vaikkakin ihanaa) sokeriakaan ole sotkemassa kuvioita :) Itse säilyttelen mieluummin vain pari päivää, ettei tuoreus kärsi. Vaikka saattaa säilyä pitempäänkin jos ei ole niin "neuroottinen" kuin minä ;D
Mekin vietetään joulu kotosalla. Yleensä ollaan menty kotikaupunkiini Rovaniemelle sukulaisiin,m utta pikkuvauvan kanssa tuntuu helpommalta jäädä tänne.