keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Pikaruokaakin pikaisempi ruoka
Tämä keitto on kuin tehty niihin päiviin, kun ei ole aikaa keittelyille saati haudutteluille. Tai kun ei vain jaksa kokata, mutta jälkeläinen on kuitenkin ruokittava. Ei mitään gurmeeta, mutta oivaa pikaruokaa. Vinkkini teille muillekin, jotka haluatte päästä välillä superhelpolla. Tarvitaan vain kaksi purkkia, joita kannattaa jemmata kaappiin juuri näitä päiviä varten.

Tadaa, tässä ne ovat:

Kiireisen päivän pelastajat

"Resepti"
 
Purkit auki, sisällöt sekaisin, mausteet joukkoon, lämmitys ja ruoka on valmista. Ei kestä kauaa!

Tähän keittoon sekoitin valkosipulia, paprikajauhetta, savupaprikajauhetta, suolaa, hippusen chilijauhetta, mustapippuria ja öljyä lorauksen tottakai.

Keitto toimii myös kastikkeena jos aikaa/viitseliäisyyttä esim. quinoan, ohran, riisin tai pastan keittoon löytyy.
Keitosta saa annoksen kahdelle, kastikkeena riittää kolmelle tai neljälle.Tervetuloa Anne lukijaksi :)

9 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kikherneet ovat hyviä vaikka missä:) MEillä on vieläkin niin lämmintä (harvinaista marraskuussa) ettei ihan lämmin ruoka vielä niin maistu.

Anni Minerva kirjoitti...

No tuohan on just kuin muutaman vuoden takainen hätäpöperöni, jota tuli tehtyä varmaan kerran viikossa pitkän aikaa! :D Olin siis juuri muuttanut omilleni ensimmäistä kertaa. Hyvää ja simppeliä, halpaakin.

Paula kirjoitti...

Jael, niinhän ne ovat. Täällä taas ollaan ikävän pimeässä välivaiheessa, lunta ja vettä tulee vuoronperään, eikä talvi ole kunnolla alkanut. Sitä jo odotellaan! Iteasiassa kesän odotuskin on jo alkanut ;D

Anni, sinulla on ollut paljon paremmat eväät kuin minulla muinoin. Kun olin vielä yksin asuva opiskelija (yli 10 v sitten) ostin niitä isoja halpoja säkkejä lanttua tai punajuurta. niistä tekemäni pöperöt olivat aikalailla syömäkelvottomia. Luulen jotakin oppineeni niistä ajoista. Ainakin sen, ettei sellaista hirmu säkkiä kannata hankkia ;D

Hiidenuhma kirjoitti...

Kikherneet ovat niin hyviä. Tämä on jälleen näitä yksinkertaisen hyvää -herkkuja. Loistovinkki :)

Opiskelijaelämä opettaa elämää ja ruoanlaittoa.

Paula kirjoitti...

Hiidenuhma, kikherneistä ja muutenkin pavuista meillä tykätään.
Oi niitä ihania huolettomia opiskeluaikoja, rahapulasta huolimatta!

Pipsa kirjoitti...

Ihanasti muotoiltu postaus, hih! "Tadaa, tässä ne ovat!" :D Nuo kikherne- ja tomaattipurkit tulivat niin yllärinä! Mutta asiaan, aivan mainiota että muutkin kuin minä tekevät joskus tällaisia yksinkertaisia arkiruokia, minusta tuntuu että suolaisen ruoan puolella en oikein muuta teekään kuin "keitetyt kikherneet lautaselle paloiteltujen kasvisten ja ohran viereen ja kohti ääntä" -ruokia... Nimim. laiska kokki!

Paula kirjoitti...

Heh, Pipsa, tämä postaus tuli myös naputeltua pikana, enkä sanavalintojani jäänyt liiemmin pohtimaan. Mutta kiva kun kelpasi :)
t toinen laiska kokki

Petra / Rva Patalintu kirjoitti...

Sama soppa on mullakin kuulunut jo vuosia siihen kastiin, kun tarvitsee nopeasti jotain. Kikherneitä ja tomaattimurskaa on aina kaapissa, joten ilman ruokaa ei jää vaikka mitä kävisi :)

Paula kirjoitti...

Petra rouva, tämä onki niin kätevä pikaruoka ja näemmä muidenkin hyväksi toteama, että sen ilosanomaa kannattaa jakaa. Se kolmas purkki mikä usein hätävarana löytyy kaapista onkin sitten hernekeittoa. Siihen vain valkosipulia ja sinappia hiven joukkoon :)