tiistai 17. joulukuuta 2013

Piparipallerot

Joulu lähestyy eikä tämä keittiöhirmu ja bloginpitäjä tunnu saavan mitään aikaiseksi! Mutta teko se on pienikin teko ja tänään sain tehtyä pieniä ja helppoja piparinmakuisia palleroita. Kaikkihan(?) tietävät, että piparitaikina on parempaa kuin itse pipari. Suurinpiirtein siltä taikinalta maistuvat nämä.



Piparipallerot  n. 20 kpl

15 kpl kuivia taateleita (= n. 1 2/3 dl)
1/2 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia tarvittaessa)
1 1/2 dl mantelijauhetta
kunnon hyppysellinen (ruusu)suolaa
1 1/2 tl ceylonkanelia
1/3 tl jauhettua kardemummaa
1/3 tl jauhettua neilikkaa

Pilkoin taatelit ja liotin vedessä muutaman tunnin. Mittasin loput ainekset teholeikkuriin ja käytin konetta, jotta sekoittuivat. Lisäsin taatelit liotusvesineen joukkoon ja hurruutin taikinaksi. Pyörittelin massan palleroiksi.

Mausteiden sijaan voi toki laittaa vastaavan määrän valmista piparimausteseosta.

Pallosten kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa vähintään muutamia tunteja ennen maistelua. Kaurahiutaleet pehmenevät ja maut tasoittuvat. Myös pakastaminen joulunajan yllätysvieraiden varalle onnistuu.
Näitä on siis luvassa, ettäs tiedätte joulunajan yllätysvieraamme :)




5 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kivalta kuulostavat nämä pallerosi:) Mä taas kuulun siihen ryhmään joka tykkää enemmän jo paistetuista pipareista kuin siitä taikinasta;D

Pipsa kirjoitti...

Namskis! Taikina on todellakin pipareiden olemassaolon tarkoitus myös minun mielestäni :)

Paula kirjoitti...

Jael, olet kummajainen! ;D (eikun ihana)

Pipsa, olemme samikset! (ja sinäkin ihana)

Selina Vienola kirjoitti...

Piparit ovat ehdottomasti parempia taikinana! Näitä täytyykin kokeilla pian! Jouluun valmistautuminen on ollut itselläni tänä vuonna heikkoa, mutta gluteenittomia, kanelin makuisia mantelipikkuleipiä sain sentään leivottua (http://dilliajapiparjuurta.blogspot.fi/2013/12/mantelipikkuleivat.html)

Paula kirjoitti...

Selina, mietin, että ehtiiköhän se joulu meille tullakaan kun en ole oikein mitään tehnyt. Mutta eipä tuolta varmaan voi välttyä ;D
Manteli maistuu ihanalta kekseissä! Viimeksi tein tällaisia gluteenittomia, omasta mielestäni aivan ihanuuksia: http://veikeaverso.blogspot.fi/2013/09/gluteenittomat-mantelikaurakeksit.html