sunnuntai 4. syyskuuta 2011

ilahduttavan hyvää raakasuklaata


Tekemäni raakasuklaa-kokeilut ovat olleet tähän mennessä vähän omituisia. Tällä kertaa onnistuin niin, että kehtasin viedä tuliaisia Soilen-päivän sankarillekin. Näin sen tein:

3 rkl kookosöljyä
100 g kaakaovoita
35 g kaakaomassaa
3-4 rkl agavesiirappia (ei liene raakaa)
1 dl rouhittua cashew-pähkinää
10 kpl kuivattua luomuaprikoosia pilkottuna pieniksi paloiksi
0,5 dl  kookoshiutaleita
0,5 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
(mulperin-marjoja)

Sulata kookosöljy ja kaakaot miedolla lämmöllä vesihauteessa. Sekoita loput ainekset nestemäiseen suklaaseokseen. Jaa massa minimuffarivuokiin tai kaada levyksi esim. leivinpaperoituun piirasvuokaan. Ripottele halutessasi pinnalle koristeeksi mulperin marjoja. Anna jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa ennen herkuttelua.

Laaduntarkkailijana toimineet Pieni ja äitini tykästyivät kovasti. Tämä olikin suussa sulavan pehmeän ja makean makuista. Ehkä agavesiirappiakaan ei olisi tarvittu noin paljoa. Luomuaprikoosit olivat ihanan meheviä ja makeuttivat suklaata myös. Äitini tilasi jouluksi näitä, toivat hänen mieleensä liköörikonvehdit!

Ei kommentteja: