perjantai 4. maaliskuuta 2011

Vadelmakakku

...raaka sellainen. Tai oikeastaan tämä taitaa olla piiras, sen verran matalaksi jäi.


Kutsuin meille vieraan keskiviikon piristeeksi ja kysyessäni hän toivoi mieluummin raakaa tarjoilua kuin tavanomaisia leivonnaisia. Kehittelin sitten tällaista. Juomana oli tämän hetken suosikkivillitystämme seesamkaakaota. Laitan kakun ohjeen niin kuin minä sen tein ja joitain parannusehdotuksia vielä loppuun.

Vadelmakakku/piiras


Pohja:
1 dl manteleita
1 dl idätettyä tattaria
7 kpl kuivattua taatelia
1,5 rkl kaakaojauhetta (edelleen minulta puuttuu se raakaversio)
Liota taateleita yön yli tai ainakin joitakin tunteja. Jauha tehosekoittimessa ensin mantelit, lisää tattari ja kaakao tehosekoittamista jatkaen. Lisää valutetut taatelit ja pyöräytä kunnes taikina on tasaista. Painele taikina irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm), jonka pohjalla on leivinpaperi ja reunat on sipaistu öljyllä. Muotoile myös matalat reunat.

Vadelmatäyte:
2 dl cashewpähkinöitä
250 g pakastevadelmaa sulatettuna
8 kpl kuivattuja taateleita
0,5 dl kookosöljyä
Liota pähkinöitä ja taateleita yön yli ja valuta vesi pois. Ota osa vadelmista talteen koristelua varten. Surauta (vaikka sauvasekoittimella) pähkinät ja vadelmat hienoksi. Lisää taatelit ja hienonna. Sulata kookosöljy ja sekoita massan joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään useiksi tunneiksi.

Koristeeksi:
vadelmia
kookoshiutaleita


Nyt ne kehitysehdotukset: Piiraan pohja oli oikein herkkua, joten sitä voisi seuraavalla kerralla tehdä isomman annoksen. Täyte taas oli erittäin vadelmainen ja raikas, mutta siementen määrä saattaa jotakuta häiritä. Täyte olisi voinut olla myös hieman kiinteämpää. Ratkaisu kahteen edelliseen voisi olla se, että vadelmien määrää jonkin verran vähentäisi.
Kaikenkaikkiaan oli aika maistuva tapaus tämä. Vieraskin otti toisen palan, vaikkei meillä tietenkään lasketa ;)
Mukavaa kun kävit!

Ei kommentteja: