Ja rippeistä tein rieskaa:
Riperieska porkkanasta uuninpellillinen
3 dl mehustuksesta jäänyttä porkkanamurskaa
2 dl grahamjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl maustamatonta soijajugurttia
1/2 pienen sitruunan mehusta (jäi rippeeksi paputahnan teosta)
Sekoita ensin kuivat ainekset ja lisää niihin kosteat, sekoita. Laita uuninpellille leivinpaperi ja ripota siihen jauhoja. Nosta taikina päälle ja taputtele ja/tai kaulitse jauhojen avulla pellin kokoiseksi. Pistele haarukalla ja paista 250 asteessa 15 min.
ennen uuniin menoa.. |
.. ja valmiina |
Huomasin vähän myöhästyneenä, että olin vahingossa ostanut maustamattoman jugurtin sijasta vaniljaista. Onnistui rieska näköjään siitäkin tehtynä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti