sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Täytekeksit


Keksit:               n. 40 kpl eli tulee n. 20 täytekeksiä
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
125 g Keiju-margariinia (sininen)
2 rkl vettä
Vaahdota margariini ja sokeri. (Tämän kohdan tei kyllä tosi laiskasti. En ole ihan vakuuttunut tuosta vaahdottamisen tarpeellisuudesta.) Lisää loput ainekset ja sekoita vikkelästi tasaiseksi. Laita taikina muovilla peitettynä tunniksi jääkaappiin. Kaulitse jauhoja apuna käyttäen. Tästä ei tarvitse minun mielestäni tulla mitenkään piparinohutta. Itse kaulitsin ehkä 3-4 mm paksuisen levyn. Ota muotilla pyörylöitä. (Omani oli käyttämättömänä kaapissa lojunut tuttipullo, halkaisijaltaan 4,8 cm.) Paista 175 asteessa noin 15 min. tai hivenen lyhyemmän aikaa.

Minttutäyte:
50 g margariinia
1 dl tomusokeria
1/2 tl piparminttuaromia
Vatkaa ainekset vaahdottaen sekaisin. Laita nokare jäähtyneen keksin päälle ja aseta toinen keksi päälle, purista. Jäähdytä keksit jääkaapissa niin täyte ei niin pursuile haukatessa. Tai sitten nämä voi syödä kuten Domino-keksit perinteisesti: irroittaa keksit toisistaan, nuolla täyte ensin ja haukata keksit vasta sitten ;)

Maapähkinävoitäyte:
1 dl maapähkinävoita
2 rkl margariinia
1 dl tomusokeria
Sulata margariini ja notkista (esim mikrossa hieman lämmittämällä) maapähkinävoi. Sekoita keskenään ja tomusokeri vielä sekaan. Täytä keksit.

Tein kymmenen täytekeksiä kummallakin täytteellä. Hieman jäi yli kumpaakin, mutta onneksi vapaaehtoinen täytteensyöjä löytyi.
En osaa päättää kummasta tykkäisin enemmän, hyviä kumpainenkin.
Ai niin, sirottelin keksien päälle vielä tomusokeria koristeeksi. Ehkäpä tämä huomattiinkin jo kuvasta..






Ei kommentteja: