torstai 15. marraskuuta 2018

Punajuurilaatikko

Tämä bloginpitäjä on raahannut punajuuria kilokaupalla kotiin! Johtuneeko lähestyvästä joulumielestä vaiko sekäettä komeasta väristä, punajuuret inspiroivat nyt kovasti. Edes raastamisesta aiheutunut raa'an roiskeinen vaikutelma keittiössäni ei sammuttanut intoani. Vaikkei siivoaminen ihan lempiharrastuksieni kärjessä olekaan! Etukäteisvinkkinä ja virheistäni oppineena suosittelen hoitamaan punajuuren raastamiset tiskipöydällä. Seuraamukset lienee silloin helpoin huuhtoa puhtaaksi. Ja kädet kannattaa öljytä kevyesti niin väri lähtee helposti pesemällä eikä kulumalla.

Tällä kertaa tarjoillaan siis punajuurilaatikkoa. Nyt jälkeenpäin kun mietin niin tämähän oli melkein kuin kaalilaatikkoa, mutta punajuuriversiona. Kaaliruokien tykkääjät saattaisivat siis tykätä tästäkin.


Punajuurilaatikko 

1 kg punajuuria
1 iso sipuli
2 isoa valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl paprikajauhetta 

paketillinen valmista soijarouhetta (Lidl tai hälsans kök) 
3 dl keitettyä kvinoaa (tai jos tähteeksi on jäänyt vaikka riisiä tai ohrahelmiä tms) 
2 dl kaurakermaa 
1/2 pussillista vegaanista juustoraastetta

Kuorin ja raastoin punajuuret karkeasti. Kuorin ja silppusin sipulin. Kuullotin näitä öljyssä vähän aikaa. Puristin joukkoon valkosipulit ja lisäsin mausteet. Sekoitin mukaan myös kvinoan ja soijarouheen. Voitelin pannun (uunivuokakin käy yhtä hyvin) ja kumosin seoksen siihen. Valutin päälle kaurakerman ja ripottelin juustoraasteen. Paistoin 200 asteessa n. 40 min. Annoin vetäytyä tovin ennen tarjoilua.


Annos on suht reilu, joten tämän voisi tehdä vaikka kahteen pienempään vuokaan ja pakastaa toisen pahan päivän varalle. Lapsisuosituksia en nyt uskalla antaa, sillä omat jälkeläiseni eivät oikein arvostaneet. Pöh! :D2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Punajuuri onkin hyvää, ja se väri:) Hyvältä kuulostaa tuo laatikkosi:)

Paula kirjoitti...

Hei Jael! Kyllä se väri taitaa olla se juttu, joka punajuuressa kiehtoo. Makukin on toki hyvä 🙂