keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Vegaanin "kana"keitto

Heippa! Kauheasti on tullut kokattua ja syötyä, mutta niinpä vain tällä hoppuisella hortonomilla jäi kaikki ihanat kesäreseptit julkaisematta. Hypätään siis suoraan lämmittävien keittojen äärelle! Täällä Napapiirin korkeuksilla niitä alkaakin jo kaivata elämäänsä ja lautasellensa. Syksy on päällä ihan tosissaan: lehdet tippuvat puista ja maa on jäässä, pipoakin jo ulkoillessa tarvitsee.

Tässäpä siis keitto (vaikkapa lihattoman lokakuun viettoon), jonka uskoisin olevan aikalailla matalan kynnyksen kurkistus eläimettömien ruokien maailmaan.




Vegaanin kanakeitto  n. 5 annosta

1 pkt (320 g) soijapohjaisia fileesuikaleita (kuva alla)
1,2 l vettä
2 oikein isoa porkkanaa
2 sipulia
1 suippopaprika
2 lehtikaalin vartta 
2 isoa valkosipulin kynttä
1 pss pakasteherneitä
2 dl kaurakermaa
kourallinen persiljasilppua

Mausteet:
3/4 tl suolaa
1,5 tl currya
1,5 tl kurkumaa
n. 1/4 tl mustapippurirouhetta

Käyttämäni fileesuikaleet on pakastetuote, joten aloitin ruuanlaiton ottamalla paketin sulamaan.
Kuorin ja pilkoin porkkanat ja sipulit ja laitoin ne ensimmäisenä veteen kiehumaan. Lisäsin mukaan mausteet. Pesin ja pilkoin paprikan ja lehtikaalit (paksut ruodit pois) ja kippasin kattilaan kun porkkanat olivat jo suht pehmeitä. Puristin valkosipulinkynnet sekaan. Annoin vihannesten kiehua kypsiksi ja lisäsin hieman pienemmiksi leikkomani fileesuikaleet sekä pakasteherneet. Lämmitin hetken ja viimeistelin keiton kaurakermalla ja persiljasilpulla.


Suosittelen ruisleipää keiton kaveriksi.





Tässä vielä kuva noista käyttämistäni vegetuotteista. Kaurakermaa löytyy kylmähyllystä, todennäköisesti maitopohjaisten ruokakermojen läheisyydestä. Fileesuikaleet ovat kaupan pakasteosastolla. Niiden olomuoto on tällaiselle paatuneelle kasvistelijalle suorastaan hämmentävä(n lihamainen). Kannattaa kokeilla!



Tällä kertaa tein keiton siis tällä kokoonpanolla, mutta vaihtelunhalusta tai kaapinsisällön mukaan vihanneksia voi hyvinkin vaihdella. Mukaan sopii hyvin myös esim. peruna, parsakaali tai maissi. Oikein vikkelään kiirearjen versioon voi luvallani käyttää vaikka pelkkiä pakastevihanneksia!

5 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Herkullisen näköinen keitto. Meilläpäin on vielä helteitä,joten ei ihan vielä tule laitettua keittoja.

Paula kirjoitti...

Kiitos Jael. Meidän elinpiirit onkin niin erilaiset, että vaikuttaa varmasti ruokavalintoihin. Jos tähän voisi liittää kuvan, laittaisin sulle huurteisen kuvan pihalta. Nyt taitaa olla viitisen astetta pakkasta.

Leena kirjoitti...

Onpas hieno! :)

Lotta kirjoitti...

Oijoi! Menee kokeiluun!

nikkolayebba kirjoitti...

I found your blog web site on google and test a few of your early posts. Continue to maintain up the very good operate. I simply further up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for ahead to reading extra from you afterward!… online casinos for us players