torstai 30. marraskuuta 2017

Appelsiinitiikerikakku

Tuntuuko muistakin ruokaharrastajista välillä siltä, että aina pitäisi luoda jotain ihan pikkuisen uutta, erikoisempaa, hienompaa tai omaperäisempää? Vaikka tuttu, turvallinen ja tavallinenkin voi olla herkku! Kuten tiikerikakku! Nyt aion lopettaa jahkaamisen, rohkaistua ja tarjoilla myös näitä perinteisiä perusjuttuja.
Ehkä pienellä twistillä... Näitä tigruja maustoin appelsiinilla ja suklaarouheella. Sitten googletin appelsiinitiikerikakun ja huomasin, että lukuisat muutkin ovat keksineet maustaa tiikerikakkunsa samoin. Heh, se siitä(kin) omaperäisyydestä!




Appelsiinitiikerikakku  2 pientä (vuokien vetoisuus 6,5 dl)

150 g margariinia (sininen Keiju)
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
pari hyppysellistä suolaa
2 dl maustamatonta soijajugua
1 dl soijajuomaa (tai muuta nestettä)

+ tiikeriraitaan:
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl soijajuomaa
60 g tummaa suklaata rouhittuna (esim. Pandan tumma)


Aloitin sulattamalla margariinin ja jätin sen jäähtymään. Sekoitin kuivat ainekset leivontakulhossa ja kaadoin kosteat ainekset, margariini mukaan lukien sekaan. Sekoitin nopsasti juuri ja juuri sekaisin (kakkua tehdessä kannattaa välttää ylimääräistä sekoittelua, ettei sitkoa ala muodostumaan).

Tiikeriraitaa varten erotin kolmasosan taikinasta eri kulhoon. Mittasin mukaan kaakaojauheen, soijajuoman ja rouhitun suklaan. Sekoitin mahdollisimman vähän.

Voitelin ja leivitin kaksi pientä vuokaa. Lusikoin niiden pohjalle noin puolet vaaleasta taikinasta, sitten keskelle tumman taikinan ja taas päälle loput vaaleasta. Vedin lusikalla pari kierrosta läpi taikinan, jotta tiikeriraidasta tulisi vauhdikkaampi. Paistoin kakut 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Otin pois uunista ja annoin jäähtyä vähän aikaa ennen kumoamista. Annoin jäähtyä ilman vuokaa, koska tykkään, että kakun pinnasta tulee rapsakka.

Nythän kakut ovat valmiita, ehkä huiskaus tomusokeria koristeeksi. Kuorrutin kuitenkin toisen kakuista näin:

Kuorrutus
1 dl tomusokeria
1 rkl appelsiinimehua
1 tl kaakaojauhetta
+ suklaarouhetta

Sekoitin tomusokerin, appelsiinimehun ja kaakaojauheen keskenään. Levitin seosta kakun päälle ja annoin valua pitkin reunoja. Ripottelin päälle vielä suklaarouhetta.




2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Enpäs olekaan pitkään aikaan syönyt tai tehnyt tiikerikakkua,näyttää hyvältä. Hih,minäkin olen joskus luullut keksineeni jotain uutta, ja sitten googlailu on osoittanut ettei se ihan niin ollutkaan;D

Paula kirjoitti...

Heh Jael, ajattelinkin että kohtalotovereita löytyy. Mutta saapahan ainakin alkuun uudenkeksimisenilon, vaikka myöhemmin paljastuukin ettei se uutta ollutkaan :)