keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Ampparismoothie vegaani"rahkasta"

Ruokatrendejä (tai kaverin lounaseväitä :D ) vähänkään seuraavat eivät varmaankaan ole välttyneet huomaamasta, että rahka ovat nyt in. Se näyttää olevan olennainen osa ainakin diettaajien ja urheilevien ihmisten ruokavaliota ja sen proteiinipitoisuutta arvostetaan.

Meidän hippien (ja vähemmän hippienkin) riemuksi Alprolla on loistava tuote nimeltänsä Go On, joka on kasvipohjainen vaihtoehto rahkalle. En saa tästä mitään maksua, mutta mielestäni hyvä suoritus ansaitsee ääneen kehut, joten annan mennä! Go Onniin on saatu mahtumaan ihan kivasti proteiinia ja sen koostumus on ihanan täyteläinen ja lohkeava. Makukin on hyvä! Kannattaa kokeilla. Tosi herkkua marjojen, hedelmien ja myslin kanssa!

Näinä rahkabuumin aikoina halusin näppäillä vaihtoehdoksi helpon ja kasviperäisen reseptin. Tässäpä yksi sellainen:

Ampparismoothie on nimetty tunnetun raidallisen ja samoja makuja sisältävän mehujään mukaan.


Ampparismoothie  1 annos

200 g maustamatonta vegaanirahkaa = Alpro Go On
1 isohko, kypsä banaani
1/2 pienen sitruunan kuori
1 rkl sitruunamehua
150 g kohmeisia mansikoita
 (+ ripaus kurkumaa)
+ kourallinen pähkinöitä/kookoslastuja

Jaoin "rahkan" kahteen osaan. Sauvasekoitin toiseen raastetun sitruunankuoren ja mehun sekä puolet banaanista. Sekoitin mukaan huiskauksen kurkumajauhetta saadakseni smoothieen hieman keltaista väriä. Väri jäi kyllä tosi laimeaksi kun en uskaltanut kovin paljoa kurkumaa lisätä.

Toiseen "rahka"satsiin hurautin mukaan lopun banaanin ja kohmeiset mansikat.
Kerrostin molemmat seokset korkeaan lasiin ja koristelin rouhituilla cashew- ja saksanpähkinöillä sekä kookoslastuilla.

Silloin kun laiskottaa, smoothien voi aivan hyvin surauttaa huiskishaiskis kaikki ainekset sekaisin. Tällä kertaa jaksoin hienostella ja kerrostella :D





Hoxpox! Vaikka olenkin vain ruoka- ja pikkuisen myös terveysharrastelija, enkä ravitsemusammattilainen, niin ehkäpä uskaltaudun mainitsemaan hieman ravintoarvoista. Karkeasti laskettuna annos sisältää noin 18 g proteiinia, mikä ainakin tällaisen kevytsarjalaisen mielestä on ihan kivasti, noin kolmasosa päivittäisestä protiinintarpeestani.

Kippis!

Ei kommentteja: