sunnuntai 28. helmikuuta 2016

TahiniKaakao -smoothie

Tahini on yksi suosikkiaineksistani, mikä ehkä jo edellisessä julkaisussani tulikin selväksi. Se taipuu aivan ihanaisesti myös smoothieen antaen siihen oman pikantin lisänsä. Tästä on tullu meidän perheen hitti! Mikä parasta, kelpaa hutinalla -molemmille- perillisilleni ja se on harvinaista se!Normaalisti smoothieni ovat ISOJA, mutta tämä resepti tekee poikkeuksen. Annoskoko on maltillinen, tuollainen pikku herkku välipalaksi tai vaikka jälkkäriksi.

TahiniKaakao -pirtelö   1 annos

1 kypsä banaani pilkottuna ja pakastettuna
1 rkl tahinia
2 tl kaakaojauhetta (tummaa tai raakaa)
pikku ripaus suolaa
isompi ripaus vaniljajauhetta
1 dl soija- tai kaurajuomaa

Itse teen yleensä tämän smoothien nelinkertaisena, ja silloin banaaneita täytyy pakastaa vähintäänkin pari tuntia, jotta ovat sopivasti kohmeisia. Ei haittaa vaikka ne olisivat umpijäässäkin (mikä onkin kätevä tapa säilöä banaaneja jos ne meinaavat ylikypsyä ja jäädä syömättä), mutta silloin saattaa olla aiheellista sulatella niitä hetkinen. Riippuu koneesta. Pakastetut banaanit tekevät juomasta kylmää ja ihanan kuohkean pirtelömäistä.
Kaikki ainekset vain humpsautetaan tehosekoittimen kannuun ja surruutellaan pirtelöksi. Nautitaan välittömästi!

Yleensä piilotan juomaan vielä lorauksen pellava- tai hamppuöljyä salamyhkäiseksi omegalisäksi.Vilkaisehan kunnolla tuota banaania, joka esiintyy yllä olevassa kuvassa etualalla. Kypsä banaani on parhaimmillaan kunnolla ruskeapilkullinen. Keltaisesta banaanista, saati vihreästä, ei herkkua saa!

Kypsien banaanien jatkumosta saa muuten kehitettyä oikein taiteenlajin. Itselläni on aina rivistö kypsyysjärjestyksessä olevia banaaniterttuja, jotta täydellisen kypsiä olisi aina saatavilla. Pieni ahdistus hiipii mieleen jos tuo rivistö meinaa huveta :D


Tervetuloa lukijaksi Karoliina!

8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tahini onkin ihana smoothieissa,tekee niistä niin täyteläisen hyviä:)

Paula kirjoitti...

Niin onkin! Varsinkin tuollaisen ihanan vaalean tahinin voimin. Vaikka olenkin alkanut harkitsemaan tumman tahinin ostamista, koska olisihan se vieläkin terveellisempää ;)

Jael kirjoitti...

Itse pidän vähemmän tummasta tahinista,vaikka se onkin terveellisempi vaihtoehto.Siinä on vähän sellainen pistävä maku.

Paula kirjoitti...

Jael, ei tumma tahini ole minustakaan mikään herkku. Elättelen toivetta, että siihen tottuisi, vaikka vielä niin ei ole käynytkään :D

Lemmi kirjoitti...

Siis miten mä en oo tajunnut tunkea tahinia smoothieeseen! Arvaa vaa mitä meillä syödään huomenna aamupalaksi ;) Kiitos tästä ihanasta ohjeesta! :)

Paula kirjoitti...

Lemmi, toivottavasti teillekin maistuu! Kannattaa kokeilla myös valuttaa tahinia mustikkaisen smoothien pinnalle. Aikuisille myös kaakaonibsejä niin tahini nousee ihan uusiin sfääreihin.

Anna Elina kirjoitti...

Nam! Varmasti tosi herkullinen salaatti. Olen jo pitkään vieraillut blogissasi satunnaisesti, kirjoitat mielenkiintoisia postauksia! :)

Paula kirjoitti...

Kiitos, Anna-Elina! Kävin kurkkaamassa ja olet näemmä uusi bloggaaja. Iloisia hetkiä omankin blogisi äärellä! :)