maanantai 18. tammikuuta 2016

Matcha-sitruunapalloset

Terveystammikuulta terveisiä! Yltiösokerisen joulukuun jälkeen minulla on tapana aloittaa uusi vuosi terveellisemmin, niimpä oma tammikuun haasteeni on vältellä sokeria, valkojauhoja ja kaikkea muutakin terveydelle epämääräistä. En kuitenkaan halua kituuttaa kurjuudessa saati luopua päivittäisestä herkkuhetkestäni, joten vanhoja hyväksi havaittuja terveellisempiä reseptejä, kuten puolukkaraakakakkua, maapähkinävoipallosia ja suklaakakkua on tullut taas tehtyä.

Palleroitten pyörittämisvimma on nyt huipussaan ja tällä kertaa yhdistin sitruunan makuun matchateejauheen, joka paljastuu viattoman näköisten pallosten sisältä vihreänä yllätyksenä haukatessa.
Matcha-sitruunapalloset  n. 18 kpl

12 kuivattua taatelia
2 1/2 rkl sitruunamehua
2 dl cashewpähkinöitä
1 1/2 tl matchajauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
1 tl luomusitruunan raastettua kuorta
suolaripaus
+ kookosjauhetta kierittelyyn

Aloitin pilkkomalla kuivat taatelit jo illalla ja laitoin kannelliseen purkkiin sitruunamehun kanssa. Ravistelin kunnolla, jotta mehu pääsee kosketuksiin ihan joka taatelinpalan kanssa ja ne likoavat pehmeiksi. Seuraavana päivänä murskasin cashewpähkinät teholeikkurilla hienoksi. Heitin matchan ja mausteet sekaan ja pyöräytin sekaisin. Lopulta vielä taatelit mukaan ja annoin koneen käydä kunnes tuloksena oli muotoiltava massa. Pyörittelin massasta pallosia ja kierittelin ne kookosjauheessa.

Pallosten kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa useampia tunteja, jolloin ne kiinteytyvät ja maut tasoittuvat.4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Rakastan kaikkea sitruunaista joten takuulla tykkäisin noista palleroista:)

Paula kirjoitti...

Odotahan vain, Jael! Seuraavaksi on tulossa tahinipalleroita (jos saan aikaiseksi) ja tahinista tulee aina mieleeni eräs Jael, jonka myötä olen sitä oppinut monipuolisesti käyttämään :)

tangmonakha kirjoitti...

Oih nämä pitää kokeilla!
Minkä merkistä matcha jauhetta käytät?

Paula kirjoitti...

tangmonakha, piti oikein kaivaa purkki esille, että mitä merkkiä tämä onkaan. Se on Aiya beginner's matcha izumi. Kitupiikkeyksissäni olen tietenkin ostanut aloittelijan halvempaa laatua :D Mutta mitään laatuvertailuja en kyllä osaa tehdä, sillä tämä on ainoa koskaan omistamani matcha-purkki.