Ajankohtaisia makuja pyörittelin näihin raakapalleroihin, jotka meidän syömäriporukassamme maistuivat niin isoille kuin pienillekin. Maustoin palloset erilaisilla irtomausteilla, mutta tietysti ne voi korvata valmiilla piparkakkumausteellakin jos sellaista kaapeista löytyy (tällä laiskalla piparinleipojalla ei satu löytymään).
Piparipallerot n. 20 kpl
1 1/2 dl luomurusinoita (löyhästi mitattuna)
2 rkl vettä
1 dl manteleita
1 1/2 dl cashewpähkinöitä
hyppysellinen (ruusu)suolaa
1 1/2 tl (ceylon)kanelia
1/3 tl kardemummaa
1/4 tl vaniljajauhetta
1/5 tl inkiväärijauhetta
Mittasin rusinat ja veden kannelliseen lasipurkkiin, ravistelin ja jätin jääkaappiin muhevoitumaan. Ajoin mantelit ja cashewpähkinät teholeikkurillani (monitoimikone käy) rouheeksi. Lisäsin mausteet ja pyöräytin pikaisesti sekaisin. Lopuksi kaadoin liotetut rusinat joukoon ja annoin koneen käydä kunnes massasta muodostui muovailtava taikina.
Pyörittelin taikinasta palleroita, tasakokoisuuteen pyrkien. Pyörittelyä helpottaa jos antaa massan hetken aikaa vetäytyä ja kun kostuttaa tai öljyää kätensä ensin kevyesti. Palloset kannattaa asetella niin, etteivät ne ole limittäin ja lomittain vaan ilmavasti. Kun niiden antaa jääkaapissa tekeytyä vähintäänkin tunteja, silloin pinta kuivahtaa eivätkä ne enää ole niin toisiinsa takertuvaisia. Maku vain paranee jos malttaa odotella seuraavaan päivään. Palloset voi myös pinnoittaa esim. mantelijauheella, jolloin tahmaisuuden välttää hetikin.
ps. Tämän taukoiluni aikana olen sentään täällä piipahtanut ulkoasua muokkaamassa. Valmista ei tullut, mutta keskeneräisyyden sietäminenhän on hyve :D
Kovasti tervetuloa mukaan Ditte, Mona-Riikka, Saana, Verna ja tangmonakha!
2 kommenttia:
Nam,herkulliset pallerot.Ja blogissakijn näkyy vähän uudenlainen ilme,kiva:)
Jael, (niillä mystisillä) kaikilla muilla on niin hienot ja raikkaat blogit, että piti minunkin hieman yrittää uudistua, vaikka kärsivällisyyteni tällaisen räpeltelyn parissa onkin melkein kärpäsen luokkaa :D
Lähetä kommentti