keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Vegaanijoulun makeat herkut 2015

Tänä jouluna olin tavallista laiskempi, mutta ei meillä silti nälissään oltu. Tässäpä siis kuvin esitettynä esimerkki siitä millaisia vegaanin jouluherkut voivat olla.


Pullan leipojana en ole erityisen kunnostautunut, mutta jouluna sitä on saatava. Olen aika ihastunut tähän pitkomalliin. Täytteenä margariinia, sokeria ja kaakaojauhetta.


Joulun aleksanterinleivokset ovat kuusen muotoisia. Ohje täältä ja idea eräästä blogista jota en enää löytänytkään. Sokerikuorrutus on tehty sitruunamehuun ja värjätty matcha-jauheella vihreäksi.


Suklaakakku oli tänä jouluna raaka ja laiskurimaisen askeettinen ulkomuodoltaan.


Perinteisiin kuuluu koristella Vekaran kanssa pipareita (ja leipoa, mutta niistä omatekoisista ei kuvaa tullut). Helpotusta hommaan tarjoaa kokoamista vaille valmis Annas pepparkakshus. Osaset sopivat takuuvarmasti yhteen ja sen kanssa voi keskittyä siihen hauskimpaan osuuteen eli koristeluun.


Näitä namusia syytän joulukuisesta rappiostani! Niin harvoin tarjolla ja niin hyviä, että niiden kanssa meinaa meno mennä ihan holtittomaksi. Etenkin nuo Suomi-pastillit ovt niin vastustamattomia, että niitä kului useampia rasioita. Poikkeus joukosta on tuo Pirkka minttusuklaa, jota on vuoden ympäri tarjolla ja se onkin parasta suklaata ikinä. Onnekseni sitä ei myydä meidän kyläsemme kaupassa, joten sokerittomalla tammikuulla on mahdollisuus onnistua.
Muistutan vielä Tammikuun vegaanihaasteesta. Tulkaa mukaan, jookos! Aivan loistava uuden vuoden lupaushan se olisi! Kohti uutta, entistä ehompaa ja ekompaa vuotta!

Napsauta tästä niin pääset tapahtumasivulle. Tästä menet nettisivulle.

6 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Ihania herkkukuvia! <3 Nuo Suomirakeet ovat kyllä karkkipaholaisen keksintö, niitä tulee ahmittua ainakin tarpeeksi. :D

Paula kirjoitti...

Eeva, Suomi-pastillien jäljiltä olen niiiiiin sokerittoman tammikuun tarpeessa. Onneksi niitä ei enää kaupassa ole :D

Lemmi kirjoitti...

Mun on ehkä Pakko vielä koettaa metsästää nuita Suomi- pastilleja jemmaan, ne on aivan liian ihania! Pikkusiskon kanssa syötiin niitä jouluna kilpaan, taisin hävitä tuon ottelun :/ (ja vinkki itselle seuraavalle vuodelle, syö pastillit yksin peiton alla piilossa, lisäksi fikkari ja kirja ja täydellinen elämys on valmis!)

Paula kirjoitti...

Hihi, Lemmi! Meillä minä voitin pastillinsyöntikilvan. Onneksi ne on meidän kylän kaupasta nyt loppu. Vaikka on minullakin vielä yksi salajemma kaapissa.

Maikki kirjoitti...

Onpas kerrassaan kaunis pullapitko :)

Paula kirjoitti...

Kiitos, Maikki. Sinulla se vasta kaunis tähtipulla olikin!