sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Raportti ravintolapäivästä - sis. raakakakkua, raakasuklaata, smoothieita..

Täällä iloinen yhden päivän ravintoloitsija, hei!
Eilen oli siis ensimmäinen kerta ikinä, kun pääsin ravintolapäivää viettämään tällä puolen tiskiä. Olipas vauhdikas päivä! Ravintelimme kulki nimellä Tökärin smoothiebaari (kun emme hienompaa ja hauskempaa tähän hätään keksineet) ja paikkana oli vanha työväentalo, joka sijaitsee täydellisellä paikalla pikkukunnan keskustassa. Olin aivan mahdottoman iloisesti yllättynyt asiakasmäärästä! Ihmisten saavuttaminen ja liikkeelle saaminen ei ole pienellä paikkakunnalla aina itsestään selvää. Mutta: Melkein kaikki herkut myytiin! Vain muutamia jäi itselle maisteltavaksi. Parhaimmillaan kolme teharia surruutteli smoothieita yhtä aikaa (ja välillä muistin pitää kuulosuojaimiakin). Oli kiva päivä. Kiitos kävijöille!

Tarjolla oli:

Balleroita

- lakupallerot
- maapähkinävoipallerot
-viikunapallerot
-kaakaopallerot  (sisältäen yksinkertaisuudessaan mantelia, taatelia, kaakaota, vaniljaa, suolaripauksen)



Raakakakkuja


- minttusuklaa -kakku
- sitruuna cheesecake, jonka ohje ihan kohta


lempeän sitruunainen, juustokakkumainen raakakakku


Raaka Cheesecake  24 cm: vuokaan

Pohja
19 kuivattua taatelia (= n. 2 dl tiukkaan pakattuna)
3 rkl vettä
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl mantelijauhetta
1 ml vaniljajauhetta
hyppysellinen (ruusu)suolaa
n. 1 rkl sulaa kaakaovoita

Pilkoin taatelit ja liotin 3 rkl:ssa vettä pehmeäksi. Hurautin teholeikkurilla sekaisin kaurahiutaleet, mantelijauheen, vaniljan ja suolan. Lisäsin taatelit liotusvesineen ja kaakaovoin. Hurrur kunnes oli muotoutuvaa taikinaa. Painelin massan leivinpapereiden välissä pyöreäksi ja litteäksi. Nostin taikinapyörylän irtopohjavuokaan ja taputtelin tasaiseksi.

Täyte
400 g cashewpähkinöitä (= n. 6 dl)
3 1/2 dl vettä
7 rkl sitruunan mehua
2 tl luomusitruunan raastettua kuorta
7 rkl agavesiirappia
2 tl soijalesitiiniä
1/2 tl vaniljajauhetta
105 g kaakaovoita sulatettuna
+ appelsiini koristeeksi

Liotin cashewpähkinät runsaassa vedessä pehmeäksi. Huuhtelin ja valutin. Laitoin cashewit tehosekoittimen kannuun yhdessä 3,5 dl vettä, sitruunan, vaniljan sekä agaven. Tehosekoitin sileäksi. Lisäsin vielä lesitiinin ja sulan kaakaovoin ja jatkoin vähän aikaa sekoittamista. Kaadoin massan vuokaan pohjan päälle ja pakastin koko komeuden.
Otin kakun huoneenlämpöön sulamaan tunteja ennen h-hetkeä, irrotin vuoastaan heti jäisenä ja koristelin appelsiinin paloilla.












Smoothieita (tietty, koska nimikin)





Pirteä puolukka: 3/4 dl liotettuja cashewpähkinöitä (1/2 dl kuivana), kypsä banaani, 1 dl jäisiä puolukoita, vaniljaa, 1 1/2 dl vettä

Tujakka tyrni: 1 kypsä banaani, 1/2 avokado, 1/2 dl jäisiä tyrnimarjoja, 1 dl omenamehua, 1/2 dl vettä (+1/2 tl spirulinaa)

Suloinen suklaa: 1 kypsä banaani, 3/4 dl liotettuja cashewpähkinöitä, 1 rkl kaakaojauhetta, vaniljaa, ceylonkanelia, 1 3/4 dl vettä (+ lusikallinen maapähkinävoita)



Raakasuklaata

- minttukrokantti
- salmiakkisuklaa (jonka ohje kohta)
- marjainen suklaa (jonka tein extempore ja jonka ohje on hukassa)


Salmiakkiraakasuklaa

150 kaakaovoita
6 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl agavesiirappia
1 rkl lakritsajauhetta
hyppysellinen ruususuolaa
(1 tl soijalesitiiniä)

Rouhin kaakaovoi ja sulatin vesihauteessa. Sekoitin loput ainekset vispaten joukkoon. Kaadoin muotteina käyttämiini silikonisiin muffarimuotteihin ja ripottelin vielä lakritsajauhetta päälle. Jähmetin pakastimessa.




Tapahtuman järjestämisen tekivät mahdolliseksi äitini, joka oli yhteistyössä ja -ymmärryksessä mukana sekä toimi kassatätinä, usea kaverini jotka lainasivat niin smoothielasejaan, kannuaan kuin tehosekoitintaankin sekä tiski-Sanna, joka piti huolta, ettei puhtaita laseja puuttunut. Kiitos kaikille asianosaisille!



7 kommenttia:

Pipsa kirjoitti...

Oi vitsi miten monipuoliset ja maukkaat tarjoilut teidän ravintelissa onkaan ollut!! Oikeastaan olisin varmaan halunnut maistaa kaikkea, jos olisin paikan päällä ollut :D Varmasti hurjan duuni kaiken tuon tekemisessä. Kiva että kokemuksesta jäi hyvät fiilikset :)

Jael kirjoitti...

Ihania tarjottavia oli ravintolassasi;sun pitää kyllä tehdä tuo toistekin kun oli noin hyvä menekki:)

Paula kirjoitti...

Pipsa, luulempa että joku samanmielinen asiakas kuin sinä meillä olikin, joka maisteli koko menun läpi :D No, itsehän olisin tuollainen hyvä(ruokahaluinen) asiakas myös!
Tein tarjoilut viikon mittaan pikkuhiljaa valmiiksi pakkaseen, joten mikään kauhea urakka tuo ei ollut. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Kiitos Jael! Tästä olen jo monta vuotta haaveillut ja nyt vasta onnistuin toteuttamaan, joten saapa nähdä milloin seuraavan kerran tärppää. Ehdottomasti haluan toistekin kokeilla ja kokea tämän! Ehkä ihan uudella idealla... tai sitten vanhaan hyväksi koettuun turvautuen...saa nähdä.

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten hienot tarjoilut! Olisi ollut ihana käydä smoothiebaarissasi, mutta olin pitämässä vegaanikahvilaa kaupungissa. Toivottavasti pidät ravintolapäivän baaria/kahvilaa jatkossakin :) -SK

Paula kirjoitti...

Kiitos SK! Vegaanikahvilan pitäminen kaupungissa on sekin tosi tähdellinen juttu ja erittäin hyväksyttävä syy olla tulematta baariini :D
Haaveilen kyllä uusinnasta, mutta saa nähdä tuleeko siihen kuinka pian mahdollisuutta.

Päivi / Inkiväärihillo kirjoitti...

Mahtavat tarjoilut sinulla! Raakaleivonnaiset kiinnostavatkin kovasti. Olisin maistanut ainakin kakkuja ja raakasuklaita, kaikki näyttää kyllä todella hyvältä! Aiotko osallistua ensi viikolla seuraavaan ravintolapäivään? :)

Paula kirjoitti...

Kiitos Päivi! Raakaleivonta onkin tosi mielenkiintoinen juttu! Siihen kannattaa hurahtaa :D
Nyt en ole ravintolapäivään osallistumassa, koska on muita juttuja tehtävänä (Rovaniemen Wanhat Markkinat!). Ja muutenkin, pikkukylällä taitaa kerta vuodessa riittää, jotta asiakkaita riittää mukavasti. Oli kyllä mukava kokemus, että joskus taas haluan tämän kokea.