torstai 8. tammikuuta 2015

60v juhlintaa, osa 2: Savutofutahnaa ja cavi-artia ruissipseillä

Nämä savutofutahnalla ja cavi-artilla täytetyt ruiskuoret taisivat olla synttäreiden hitti. Ainakin siitä päätellen, että meinasivat loppua kesken. Ovatkin aikalailla koukuttavia, ettei syömistä malta lopettaa yhteen, kahteen eikä kolmeenkaan.
Onnekkaasti törmäsin ideaan juhlien suunnitteluvaiheessa. Alkuperäinen resepti, jota muokkasin vain hieman, löytyy Keidas -blogista. Kiitokset Lotalle!




Savutofutahna
1 pkt savutofua
1 1/2 dl majoneesia (X-tra kevyt on vegaaninen)
1/2 pienehköstä punasipulista
1 1/4 rkl sitruunamehua
1/2 ruukullista tilliä

lisäksi
1 pkt ja vähän toista ruissipsejä (toki muukin tahnanalunen käy, suosittelen kuitenkin ruista)
1 prk Cavi-artia (=merilevästä tehty kaviaarikopio, punainen versio ei ole vegaaninen ötökkävärin vuoksi)
punasipulia pilkottuna
tilliä

Tahnan ainekset surautetaan sauvasekoittimella. Tilli kannattaa lisätä lopuksi, ettei ihan muusiksi mene vaan jää pilkuttamaan tahnaa.
Pursottelin tahnaa ruissipseille, lusikoin nökäreet caviarttia seuraksi sekä koristelin punasipulilla ja tillillä.




Täytyy vielä lopuksi tunnustaa, että törkeästi pimitin pientä joukkoa herkkutahnaleipäsiä jääkaapissa ja juhlien loputtua otin ne mukaani kotiin. Jälkikasvu unille ja ihana pieni jälki-iltapala maistui erinomaiselta viinin kanssa, ah.


Ei kommentteja: