sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Suklaamoussea jouluisasti

Tässäpä hirmuisen helppo ja nopea jälkkäri joulupöytään (koska laiskiainen ei halua viettää kaikkea aikaansa kyökin puolella muiden seurustellessa).

Pehmeää suklaamoussea täydentää rapea piparimurska ja mehukkaat, kirpakat puolukat. Pieni ja nätti annos riittää mainiosti joulusyöpöttelyn päätteeksi.





Joulun suklaamousse-maljat  6-8 annosta

1 tlk Alpron soijakermavaahtoa
130 g tummaa suklaata (=1 levy Pandan hurmaava tumma)
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl kardemummaa (tai enemmän)

lisäksi:
1-2 piparia annosta kohti
puolukoita koristeeksi ja raikastukseksi

Sähkövatkasin soijakerman notkeaksi vaahdoksi vaniljasokerin ja kardemumman kanssa. Sulatin suklaan ja vatkasin sen kerman joukkoon.
Murskasin piparia kupin pohjalle ja pursotin suklaamoussea ja vielä vähän piparimurskaa päälle. Itse tykkään Annas pepparkakor, joten käytin niitä. Tällä kertaa appelsiinilla maustettuja.
Ripsottelin pinnalle puolukoita koristeeksi ja kirpakkuutta tuomaan.

Vink. Moussen voi tehdä vaikka valmiiksi pursotinpussiin jääkaappiin odottelemaan H-hetkeä. Eli jälkkärin kokoamista. Kokoaminen onkin sitten erityisen vikkelää.





Joulunajan ulkopuolella sama suklaamousse maustetaankin piparminttuöljyllä. Sekaan murustetaan Digestive-keksejä ja kaiken kruunuksi laitetaan vadelmia.


6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nam:) Harmi ettei tuota Alpron soijakermavaahtoa ole täällä;hurjasti kyllä muita Alpron tuotteita.Mutta tuon voi varmaan korvata kookoskermalla ,silläkin saa niin ihanan moussen aikaiseksi. Mukavaa joulunodotusta ja Joulua!

Paula kirjoitti...

Jael, tämä Alpron kerma on aivan älyttömän hyvä ja toimiva tuote (vaikka eihän sitä terveelliseksi voi mainita). Kookoskerma toimii varmasti, itse olen vain vähän kookosongelmainen :D
Kiitos ja ihanaa joulua sinnekin!

Pipsa kirjoitti...

Voi miten kauniita ja jouluisia annoksia! En olekaan tajunnut koskaan pursottaa suklaamoussea lasiin, näyttää tosi kivalta.

Paula kirjoitti...

Kiitos Pipsa! Pursottamalla tuosta saikin aika juhlavan näköisen jutun, mietin itsekin :)

Maikki kirjoitti...

Voi mitä herkkua! Luuletko, että moussen rakenne olisi tarpeeksi jämäkkä, jotta sitä voisi laittaa myös täytekakun väliin?

Paula kirjoitti...

Maikki, käytän monesti (oikeastaan useimmiten) juurikin tämäntyyppistä moussea kakun täytteenä. Enempi suklaata, niin tulee vieläkin jämäkämpi. Esim. http://veikeaverso.blogspot.fi/2012/10/synttarikakku-ja-aleksanterit.html

Jopa moussekakku onnistuu loistavasti, kun laittaa vieläkin enempi suklaata.
Pienempänä: http://veikeaverso.blogspot.fi/2014/07/helpoin-ja-herkuin-suklaamoussekakku.html
ja isompana http://veikeaverso.blogspot.fi/2013/10/vekara-4v-ja-vinkkini-juhlien.html