tiistai 2. joulukuuta 2014

Piparinmakuiset raakapopsit

Kokeilin tehdä raakaversiota cookie ja cake popseista eli kakkutikkareista, jotka minuakin ovat blogeissa niin ihastuttaneet. Hyvinhän tuo onnistuu! Ensimmäisistä raakapopseistani tuli piparin makuisia, tottakai, jouluhan tässä jo mielessä häämöttää.





Raa'at piparipopsit   n. 12 kpl

Taikina
14 kuivattua taatelia (= n. 1,5 dl)
3 rkl vettä
2 dl cashewpähkinöitä
hyppysellinen (ruusu)suolaa
1 tl ceylonkanelia
1 ml kardemummaa
1 ml inkivääriä
1 ml neilikkaa

Suklaakuorrutus
50 g kaakaovoita
1/2 dl raakakaakaovoita
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen vaniljajauhetta
2 tl agavesiirappia

+ tikkari- tai koktailtikkuja
+ koristeeksi kanelia

Pilkoin taatelit purkkiin. Mittasin päälle 3 rkl vettä. Kansi kiinni ja hölskytys. Annoin taateleiden liota pehmeiksi. Jauhoin cashewpähkinät teholeikkurilla. Lisäsin mausteet ja taatelit ja surruutin sekaisin taikinaksi. Pyörittelin hivenen kostein käsin pallosiksi. Pistin pallukoihin tikut ja laitoin pakastimeen.

Kuorrutusta varten sulatin kaakaovoin. Sekotin siihen loput ainekset ja kaadoin suklaasulan kapeaan kulhoon. Kastoin kohmeiset pallerot liemeen. Kylmyys jähmettää kuorrutteen nopeasti. Ripsottelin koristeeksi hieman kanelia.
Popsit säilyvät parhaiten jääkaapissa.

Suklaata jäi hivenen yli, mutta en siitä pahastunut. Rusinoita sekaan ja parempiin suihin!


Hauk! Ohuenrapean kuoren alta paljastuu mehevä piparitäyte.


Testiryhmämme aikuiset tykästyivät pallukoihin, mutta !varoitus! vekara ei hyväksynyt näitä ollenkaan! Liekö sitten aikuiseen makuun vai ennakkoluulotko jylläsivät..

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Niin herkullisen näköiset ja nätit raw popsit:)

Paula kirjoitti...

Kiitos, Jael. Yllätyin, miten näpsäkästi nämä valmistuivat :)