sunnuntai 24. elokuuta 2014

Tonttu 1v: vesimelonikakkua ja kissamuffareita

Tonttu täytti 1 vuotta!
Näitä synttäreitä olen hartaudella odottanut. Odottelu alkoi 6.11.2013. Silloin nimittäin näin tämän blogikirjoituksen ja törmäsin ensimmäistä kertaa vesimeloni/hedelmä-kakun ideaan. Hedelmistä koottu kakkuhan sopii täydellisesti 1 -vuotiaan sormiruokailijan synttärikakuksi. Tällainen omasta versiostani tuli:




Kakku koostuu vesimelonista, hunajamelonista, ananaksesta. Kerrosten läpi pistin puisen varrastikun tueksi. Koristeena on vadelmia, viinirypäleitä, kiiviä ja mintun lehtiä. Rypäleen puolikkaat ja kiivin palat pysyvät paikoillaan spagetin pätkän avulla.

Muitten hedelmäkakkuja voi vilkuilla vaikkapa täällä.





Meidän suvussa on tapana juhlia ISOSTI. Kymmenille vieraille ei ole mahdollista näperrellä tarjottavien kanssa, joten tarjoilu tuppaa olemaan melkoista sarjatuotantoa. Näiden ekojen synttäreiden kohdalla poikkean perinteestä, ja juhlat olivat nyt pienet. Pääsin siis vähäsen askartelemaan lapsellisempia juttuja. Ihanaa! Vekara oli tietenkin menossa mukana silmävastaavana.




Kissamuffarit on leivottu kuten täällä. Levitin kuorrutteen muffareiden päälle ja pursotin korvat. Silmät ovat marsipaania, suut/nenät suklaata.





Hymykeksit on tehty tällä ohjeella.






Koska kakun teosta jäi jäljelle runsaasti hedelmiä, tein jämistä vartaita.




Juhlat vietettiin tuttuun tapaan vanhalla (äitini asuttamalla) työväentalolla. Ei siksi, etteivät ne muutamat lapsivieraat olisi mahtuneet meilläkin leikkimään, vaan siksi, että epäonnekkaasti ennen juhlia meillä sattui vesivahinko ja jouduimme evakkoon. Lapset kyllä osaavat ottaa isosta tilasta ilon irti. Tonttukin salissa kipittelee kerä örinä-äänitehosteiden ja pallopelit näyttävät hänellekin, kuten isosiskollekin, olevan mieleisiä.
Aika vauhdikas tyyppi tämä pienimmäinenkin meillä.




23 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

onpas hauska ja veikeä idea. Meillä kreisibailattiin kans viikko sitten 1-vee synttärit. Meilä mentiin kyllä perinteisellä kermakakulla, jota poikanen sai maistaa pikkuriikkisen. Olisimpa tuommosesta hedelmäkakusta saanut vihiä aiemmin, niin olisin varppina tehnyt tuollsenkin!! Sen sijaan kyllä painelin piparimuotilla hedelmistä tähtiä kippoon..

elma kirjoitti...

Todella herkullisen ja raikkaan näköinen kakku! Tollasella saisi varmasti vieraat yllättymään ;)

Paula kirjoitti...

Maria, onnittelut sinunkin yksivuotiaallesi! Kakun tekeminen oli tosi mukavaa, joten kannattaa keksiä joku juhlan aihe, että pääset kokeilemaan :)

Elma, yllätys varmasti, toivottavasti ei sentään pettymys. Meinaan siis, että jos sattuu juhliin tulemaan mehevä suklaakakku mielessä ;D

Jael kirjoitti...

Onnea pikkuiselle! Ja ihanat tarjottavat;melonikakkutorni on upea ja muutkin tarjottavat tosi hyvän näköisiä:)

Paula kirjoitti...

Jael, Tonttu kiittää ja niin minäkin :)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Ihana kakku ja nuo muffinssit ovat kyllä ihan ylivetoja! Onnea pikkuiselle!

Paula kirjoitti...

Kiitos Minna! Kovasti ihaillen lueskelen muiden blogeja, kun viitsivät tehdä mahtavia teemajuhlia täydellisine koristeineen ja tarjoiluineen. Ihan sellaiseen erinomaisuuteen en pysty, mutta olipa vain kiva tehdä tällaista vähän spesiaalimpaa.

Päivi-sisko kirjoitti...

Haa hieno hetelmäkakku! Ja kissamuffunsit ja hymykeksit!!!
Ja isän luona oli vielä kakkua pieniu pala jäljellä, oli hyvvää.
Huh melkoiset on avomaakurkut ja kesäkurpitsat ja muukin sato kahden viikon tauon jälkeen...nyt on urakkaa, tosin vesisadetta luvannut, niin yrttejä ei voi kerätä. mustaherukat tosihyviä ja huomenna mustikkaan.

Paula kirjoitti...

Päiveröinen, nyt urakalla sadon kimppuun niin saat talteen. Käväisinkin maistamassa sinun avomaankurkkua, olipa piikikäs!

Päivi-sisko kirjoitti...

joo oli piikikäs, mutta hyvä maku. nyt ne on valtavia, mutta ajattelin silti kokeilla säilöntää.ens vuonna täytyy laittaa niitä kasvihuoneeseen.

Unknown kirjoitti...

Hei, miten ihana :D

Hedelmäkakut on kyllä ihan huippuja! Mä luulen, etten malta olla tekemättä jonkinlaista myös Tyttösen 2-vuotissynttäreille :)

Paula kirjoitti...

Päivi, varmasti ne on ihan hyviä säilöntään vaikka isoja ovatkin!

Anna Pauliina, tykästyin itekin aivan hulluna! 2v synttärit varmasti menevät ihan hyvin hedelmäkakun voimin. Sitten isompana alkaa jo olla sen verran herkkukokemusta, ettei välttämättä mene enää läpi. Paitsi että, kyllä tuo kohta 5v Vekarakin oli tästä innoissaan.

Pipsa kirjoitti...

Onpa makean näköinen kakku! Ihana, miten jaksat aina panostaa juhlien kuin juhlien tarjottaviin :)

Olipa hyvä ettei vesivahingosta tullut juhlille sen suurempaa ongelmaa, vaikka eihän tuollainen koskaan kivaa ole!

Paula kirjoitti...

Kiitos Pipsa. Heh, suurelliset olivat juhlasuunnitelmat tälläkin kertaa, mutta pienentyivät kokoajan h-hetken lähestyessä.

Onneksi äitini asuu täällä lähettyvillä, muuten olisi juhlat menneet ihan mönkään. Tällä hetkellä olemme taas kotona, mutta odottelemme remontin alkamista ja evakkoon lähtemistä.

Pipsa kirjoitti...

Huomasithan muuten, että olet tässä vegaaniblogien listauksessa neljännellä sijalla? http://www.marmai.fi/uutiset/chocochili+vei+vegaaniblogilistauksen+karkipaikan/a2262929

Onnittelut :)

Paula kirjoitti...

Tuosta ilmoitettiin minulle sähköpostitse. Kiitos kuitenkin, Pipsa, kun sinäkin kerroit :) Ja onnittelusta myös kiitokset.

Tosin mietin, että miten tuolta puuttuu esim. Annin ihana Puolitiessä-blogi!

Anonyymi kirjoitti...

Löysin sun blogin sormiruokakakkua etsiessäni vinkiksi allergisen lapsen kanssa! Upea kakku! mietin vaan, että voiskohan ton spagetin korvata jollain? meillä kun viljat on pannassa :( Oisko ideoita :)?

-Suvikka

Paula kirjoitti...

Hei Suvikka! Löytäisitkö jostain spagettia joka sopisi. Niitähän on tehty tattarista, riisistä, kvinoasta ja mungpavuistakin kai. Jos mikään näistä sopii. Nuudelien nimellä saattavat olla. Nettikaupoissa olen törmännyt monenmoiseen.

Anonyymi kirjoitti...

No riisi käy ja riisinuudeleita nyt tajusin ostaakin :) kiitos! Huomenna on kekkerit, toivottavasti onnistuu!
-Suvikka

Saida kirjoitti...

Toi kakku on niin mieletön, että mietin jo kelpuuttaisiko meidän hedelmiä rakastava tuleva 3v sen synttärikakukseen...

Paula kirjoitti...

Mahtavaa, Suvikka, että löytyi keino! Hauskoja juhlia toivotan :)

Saida, saattaisi hyvinkin kelpuuttaa. Ainakin jos muutakin on tarjolla :D Vekara 5v tykkäsi tästä myös.

Anonyymi kirjoitti...

Upeat tarjoilut! Kuinka kakku syötiin??? Kerroksittain?
-sari-

Paula kirjoitti...

Kiitos, Sari. Kakusta leikattiin,kuten yleensäkin, lohkoja terävällä veitsellä. Onnistuu ihan hyvin kun koko komeus on
tukevasti varrastettu :)