keskiviikko 27. elokuuta 2014

Hilloa: kesäkurpitsa-sitruuna ja banaani-karviainen

Herkkuhirmu minussa saa toisinaan voiton terveyshihhulista! Blogiani seuranneille tämä tuskin on mikään paljastus ;)  Juuri nyt tämä herkkuhirmu on ihan koukussa hillolla (ja margariinilla) päällystettyihin paahtoleipiin. Mitään ihanampaa ei aamukahvin kanssa olekaan. Varaan oikeuden muutta mieltäni vaikka heti huomenna :D
Olen marjakitupiikki! Hilloamista en ole tämän vuoksi harrastanut, sillä marjat ovat mielestäni liian arvokkaita (ja terveellisiä) keitettäväksi. Nyt kuitenkin karviaisia on tullut niin runsaasti, että syöminen on jo urakka. Ja kesäkurpitsoitahan aina riittää. Niissä ei tarvitse kitsastella. Siispä hilloa keittelemään, herkkupaahtoleivän kuvat silmissä kiiluen..


KesäkurpitsaSitruunaHillo n. 1,5l

1 kg keltaista kesäkurpitsaa
1 1/2 dl sitruunamehua
1 rkl (luomu)sitruunan raastettua kuorta
1 pkt = 330 g hillo-marmeladi-sokeria

Paloittelin kesäkurpitsat ja keittelin sitruunan kanssa pehmeäksi. Soseutin ja lisäsin hillosokerin. Kiehautin vielä muutaman minuutin. Purkitin pestyihin ja uunissa pöpöt-pois-paistettuihin purkkeihin


KarviasBanaaniHillo n. 2 l

1,6 kg karviaisia (minulla oli sekä keltaisia että punaisia)
400 g banaania
1 tl vaniljajauhetta
1 pkt = 1kg hillosokeria

Soseutin karviaiset (kantoineen ja tupsuineen) ja banaanit. Keittelin ainekset hillosokeripussin ohjeen mukaan ja purkitin.

Nam! Kesäkurpitsahillo maistuu paahtoleivän kanssa, mutta karviaishillo se vasta namskis maiskis onkin!
Alhaalla vielä kaikki yhteispotretissa.
Iloiset tervetulotoivotukset teille Uudii, Anna ja Sister Slow!


3 kommenttia:

Selina kirjoitti...

Mulla on vähän samanlainen asenne hillojen keittämiseen. Marjat on niin hyv sellaisenaan. Viime aikoina olen kuitenkin intoutunut vähän hilloamaankin. Tosin aina runsassatoisista tai kotimatkalla vähän hajonneista marjoista... Priimat menevät aina parempiin suihin, vaikka hilloihin täytyy aina myös käyttää hyvälaatuisia marjoja.

Paula kirjoitti...

Selina, saatanpa minäkin vielä hillokattilan tulelle laittaa. Tulin nimittäin heräteostaneeksi ämpärillisen mustikoita, vaikka itsekerättyjäkin on aikalailla. Nuo ostomustikat olivatkin niin onnetonta muusia, että ei niistä muuksi kuin hilloksi taida olla.

Selina kirjoitti...

Niin se valitettavasti usein on, ettei torilta saa hyviä syöntimarjoja. :( pitää poimia itse tai hankkia luottopoimija.