sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Vauvalle ja vanhemmille: marjaisa avokadovanukas

No nyt näitä vauvareseptejä alkaa sinkoilla ja uusi sarja alkaa! Sen verran yritän seulaa ylläpitää, että tänne hyväksytään vain ruokalajeja, jotka maistuvat sekä vauvalle että vanhemmille. Yhteisten, kaikille sopivien ruokalajien miettiminen on muuten hauskaa pientä aivojumppaa. Vauvaltahan (varsinkin näin pieneltä) on pitkä lista aineksia kielletty ja olomuodonkin pitäisi olla vauvan syötävässä muodossa.
Marjainen avokadovanukas   vauvan annos + pieni välipala kahdelle isolle ihmiselle

1 iso avokado
2 hyvän kokoista banaania
2 dl mustikoita
1 dl mustaherukoita

Kuorin avokadon ja poistin siemenen. Kuorin banaanit ja sauvasekoitin kaikki ainekset samettiseksi vanukkaaksi.

Vink1: Jotta tällaiset vanukkaat ovat ihania ja maistuvia, täytyy sekä avokadon että banaanien olla kunnolla kypsiä.

Vink.2: Reseptissä käytän mustaherukkaa, koska me tykkäämme, että mukana on pientä hapokkuutta. Lempeän maun ystävä laittaa vaikka pelkkää mustikkaa. Toki myös kaikkia muita marjoja kannattaa kokeilla.


Mustikkaa kun maistellaan niin tulos on sen näköinen :D Kuvauksen jälkeen sotku saavutti vielä radikaalimmat mittasuhteet ja pusero on tästä lähin ruokailulle uhrattu.7 kommenttia:

olki kirjoitti...

Kuulostaa todella hyvältä, kokeilen varmasti ihan aikuisillekin! Teen välillä aamiaiseksi tai välipalaksi vanukasta pelkästään banaanista ja avokadosta maitotilkalla. Nyt pakastimessa on mustaherukoita, jotka totesin yksinään liian happamiksi esim. rahkaan. Avokadon ja banaanin lempeyden kanssa herukat toimivat varmasti tosi hyvin.

Minka kirjoitti...

Näyttääpäs hyvältä! :-) Avokadon ja banaanin ansiosta saa kyllä ihanan koostumuksen erilaisiin smoothieihin ja muihin. Ja toi vika kuva on kyllä ihan hulvaton :D

Iina kirjoitti...

Nam! Nyt kaduttaa, kun en ostanut avokadoja viikonlopuksi. Avokadon, banaanin ja mustikoiden yhdistelmä on aivan taivaallinen. Taidankin seuraavalla kerralla kokeilla mustaherukoiden kanssa. :)

Paula kirjoitti...

Olki, pelkästä banaanista ja avokadostakin tulee aika kiva vanukas. Pakasteherukat ovat tosiaan aika ärhäkän happamia ja kaipaavat lempeyttäviä aineksia kaverikseen. Olen siltikin niin ihastunut mustaherukkaan, että ensimmäistä kertaa ostin ihan kaupasta sitä! Omat pääsivät jo loppumaan.

Näinpä MInka! Meidän päivittäiset perussmoothiet ruukaavat banaanin lisäksi sisältää pähkinöitä,m utta harmin paikka, ne on vauvoilta kielletty. Siksipä nyt pähkinöiden sijaan suosin avokadoa.
Meidän vauva on kyllä niin Tonttu :D

Iina, mustaherukat antavat kivan säväyksen tähän, kannattaa kokeilla. Tuntuu, että nyt alkaa nuo avokadotkin olemaan parempia, sydäntalvella oli aika monesti pettymyksiä niiden kanssa.

Maria Sulonen kirjoitti...

Hyvähyvähyvähyvä. Tykkään. Siis siitä, että laitat vauvalle sopivia reseptejä!

Mä olen tommosta tekassukin, ilman mustikoita vaan. Mutta se on mennyt miekkosen ja mun suuhun, pikku S oli sen verran snadi ku viimeks tein, etten uskaltanu antaa ku maistaa vähän lusikankärjestä. Mutta tuotapa vois tehdäkin meille kaikille. Namskis!

Outi Rinne kirjoitti...

Vähän isommillekin vauvoille maistuu ;) Ihana kuva paaperosta!

Paula kirjoitti...

Kivakivakiva Maria, jatkoa kenties seuraa :) Täytyy totuttaa tämäkin ipana alusta asti marjoihin. Ne on meillä tärkeä juttu.

Outi, maistuu niin lapsille kuin lapsenmielisillekin...ja meille tosikoillekin (tällä tarkoitan lähinnä itseäni en sinua Outi).