maanantai 3. maaliskuuta 2014

Lakupallerot

Löysinpä kaapistani aivan mahtavaisen makuisan lakritsijauheen. Noin ihan paljaltaankin, maiskis. Tässä (kuva alhaalla) lakritsinjuuriuutteesta tehdyssä jauheessa on suorastaan salmiakkinen maku. Kuten tiedämme -ja purkissakin varoitellaan - lakritsi ei suurina määrinä sovi korkeasta verenpaineesta kärsiville. Itselläni ongelma on suorastaan päinvastainen eli verenpaineeni on huimaavan matala, joten eikun palleroita pyörittelemään. Blogissa tosin taitaa olla jo parikin versiota, mutta eipä haittaa. Tämä versio on äärimmäisen helppo ja yksinkertainen. Eikä vaadi sauvasekoitinta kummempia härveleitä.
Lakupallerot    n. 17 kpl

12 kuivattua taatelia
3 rkl vettä
2 dl mantelijauhetta
2 tl lakujauhetta
hyppysellinen suolaa

+ pintaan
1 rkl carob (tai kaakao-) jauhetta
1 rkl lakujauhetta

Pilkoin taatelit ja liotin pehmeäksi. Sauvasekoitin taatelit soseeksi ja lisäsin sekaan loput aineet. Muotoilin palleroiksi ja pyöräytin carob- ja lakujauheen seoksessa.
Jos haluaa oikein salmiakkisen potkun niin pallerot voi pyöritellä pelkässä lakujauheessa. Minulle iski kummallinen kitupiikkeys :D


Tässä esittäytyy se lakujauhe. Löytyy ainakin täältä. Suosittelen!


15 kommenttia:

Anni Minerva kirjoitti...

Minunkin verenpaineeni huitelee turhan alhaisissa lukemissa, ehkä ihan terveyden vuoksi on siis tehtävä näitä palleroita. :D "Olkoon ruoka lääkkeesi" vai miten sitä antiikissa filosofoitiinkaan..

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Namin näköisiä - ja taitaapa meilläkin olla jotain lakritsijauhetta vielä kaapissa...

Paula kirjoitti...

Anni, lääkkeeksi lääkkeeksi.. Ei kai näitä muuten saattaisi ;)

Minna, kaivelehan kaappejasi. Lakritsinjuurijauhekin on hyvää, sen kanssa olen käyttänyt anista voimistamaan lakun makua. Herkkua kaikki laku on :)

Jael kirjoitti...

Tuliskohan saman makuista jos jauhaisin lakritsajuureni...mitä muuta tuossa jauheessa on kuin lakritsijuurta`?

Paula kirjoitti...

Jael, jauhettu lakritsinjuuri on kyllä hyvää myös, minulla on ollutkin sitä ennen tätä. Tämä on tehty kuivaamalla lakritsiuute ja maku on voimakkaampi. Molemmat ihan käyttökelpoisia, ja kuten tuossa yllä sanon, olen sen jauhetun juuren lakunmaun voimistamiseen käyttänyt anista.

Daniela kirjoitti...

Täällä vielä yksi verenpainevajis, eli tämäpä onkin oikein loistava (lääke)resepti ;)

Paula kirjoitti...

Täytyy siis sinunkin, Daniela, alkaa pillereitä eikun siis palleroita pyörittelemään. Nättejä kuvia blogissasi, vilkaisin :)

Outi Rinne kirjoitti...

Tuota lakujauhetta en olekaan testannut. Kiitos vinkistä! Tulee jotenkin lapsuuden salmiakkipommit mieleen noista palleroista :)

Paula kirjoitti...

Tämä on todella testauksen arvoista, Outi. Ja kyllä minulle ne salmiakkipommitkin maistuisivat :)

Kirsikka kirjoitti...

Kung Markattan lakritspulver oli rakkautta ensi maistamisella =P Lapsetkin sanoi, että maistuu aivan hockeypulverille, siis jotain karkkijauhetta. Meillä syödään sellaisenaan flunssaan ja mausteena leivonnassa, kahvin ja teen seassa. Hyvää on!

Paula kirjoitti...

Kirsikka, tämä on kyllä mahtava löytö! Jostain syystä meidän Vekara ei tosin yhtään innostunut, en voi käsittää. Keneen tuo on oikein tullut ;) Minäkin kokeilin kahviin. Mietin, että on niin mainio ja monipuolinen tuote, että tästähän pitäisi ihan oma kirjoitelma tehdä :)

Anonyymi kirjoitti...


Tarttui kerran Ruohonjuuresta mukaan ihan samanlainen lakritsipulveripurkki ja siitä asti se oli odotellut käyttötarkoitustaan keittiön kaapissa. Vaan eilenpä törmäsin lakupallero-ohjeeseesi ja kylläpä niistä tulikin hyviä! Suurta mielenlujuutta osoittaen söin vain puolet, mutta nyt huomaan mieteiskeleväni jäljelle jääneitä palleroita pitkin työpäivää. Kiitos mahtavasta reseptistä!

Tiina

Paula kirjoitti...

Haha, Tiina, melkoinen mielenlujuus! Mukava kun tykkäsit.
Ehdottaisin, että teet seuraavaksi lakuraakasuklaata. Siinä vaiheessa ainakin minun mielenlujuuteni rippeetkin murenevat :D

Saija kirjoitti...

Hei,
Äitini oli tehnyt näitä lakupalleroita eilen ja olivat hurrjan hyviä :) Sitä kautta löysinkin blogisi, paljon hienoja ohjeita näemmä, vähän samantyylisiä mistä itsekin pidän ja kokeilen! Aloitin nimittäin juuri itsekin bloggaamaan vähän samalta aihealueelta (terveydenmaa.wordpress.com).

Olen siis varmasti blogisi lukija jatkossa!

Saija

Paula kirjoitti...

Hei Saija! Näistä on meillä tullutkin kestohitti. Kiva kun tekin tykkäsitte. Haa, miepä tulen vilkuilemaan sinunkiin blogiisi. Mukava kun tulee uusia mielenkiinoisia blogeja!