perjantai 17. tammikuuta 2014

Viikunapallerot

Kuivatut viikunat itsessään ovat sellaisia kuivakoita ja rumiakin..noh.. kökkäreitä. Pilkottuani niitä joululeipään ja haukattuani viikunasattumaa, löysin niiden parhaimmat ominaisuudet eli ihanasti hampaissa raksahtelevat siemenet. Eikä makukaan ole hullumpi.
Näissä mehevän makeissa ja lempeästi kaakaolta maistuvissa palleroissa nuo viikunan parhaat puolet tulevat mukavasti esille. Riks, raks ja poks!


Nämä palleroiset ovat aina niin samannäköisiä, että voisi vaikka samaa kuvaa käyttää iäti.

Viikunapallerot  20-25 kpl

10 kuivattua viikunaa
1/2 dl vettä
1 1/2 dl mantelijauhetta
2 rkl (raaka)kaakaojauhetta
1/3 tl vaniljajauhetta
ripaus (ruusu)suolaa

+ kookosjauhetta pinnalle (tai mantelijauhetta tai ei mitään)

Poistin viikunoista kannat ja pilkoin ne. Liotin yön yli puolessa desissä vettä pehmeäksi. Laitoin loppujen ainesten kanssa teholeikkuriin ja ajoin tasaiseksi massaksi. Pyörittelin kookosjauheessa ja pakkasin purkkiin. Annoin pari tuntia levätä jääkaapissa ennen maistelua.

Hunnutan pallerot kookosjauheessa ihan vain esteettisistä syistä. Aivan hyvin voi käyttää esim. mantelijauhetta tai jättää kokonaan pinnoittamatta. Siinä tapauksessa pallerot tosin muistuttavat lähinnä lihapullia ;D


sisus

9 kommenttia:

Pipsa kirjoitti...

Tuo sisuskuva on ihana... kauniita ovat, ihan kuin pieniä lumipalloja! Viikunoiden poksahtelevat siemenet ovat kyllä niin hauskoja, sekä kuivatussa että tuoreessa versiossa :)

Nanne kirjoitti...

Ahh, juuri noiden ihanien raksahtelevien siementen takia rakastan viikunoita. Onneksi kaapissa odottaa kilon verran noita herkullisia hedelmiä, njam. :)

Paula kirjoitti...

Pipsa, näistä olisikin saanut lumilyhdyn pienoismallin koottua! Tuoreena olen tosi harvoin törmännyt viikunoihin, johtunee varmasti syrjäkylillä asumisesta, joten niiden ihanuudesta en mitään tiedäkään.

Nanne, minä olen aika vasta herännyt tajuamaan kuinka kivoja viikunat siemenineen ovat. Kilo? Ooh! Minulla varasto pääsi juuri tyhjenemään, yhyyy

Minka kirjoitti...

Rakastan viikunoita! :-) Leivoin vähän aikaa sitten banaani-viikunaleipää ja vitsi miten herkkua se oli! Siemenet raksahtelee niin hauskasti suussa! :-)

Kaisa kirjoitti...

Näyttää todella hyvältä. Täytyykin seuravalla kerralla napata kaupasta mukaan viikunoita kun niistä tuntuu kaikki niin hehkuttavan :)

Paula kirjoitti...

Minka, just leivässä huomasin minäkin ,miten ihania viikunat ovat. Harvalla ruoka-aineella on ääni :D

Kaisa, kannattaa kokeilla juurikin tehdä niistä kökkäreistä jotakin. Vaikutelma on paljon parempi kuin jos kuiviltaan maistelee. Ainakin K-kaupoissa on Urtekram merkkisiä luomu-viikunoita tarjolla, jos luomu kiinnostaa.

Iina kirjoitti...

Nami, kuulostaa herkulliselta ja reseptikin on tosi simppeli. Raakaherkkupalleroita en ole vielä tehnyt, mutta luulen, että noista on hyvä aloittaa. :)

Saara kirjoitti...

Hei! Aivan mahtava blogi sinulla :) Olen itse vegaani ja syön myös gluteenittomasti. Täältä olen löytänyt paljon hyviä reseptejä! Terveellinen ruoka kiinnostaa ja olen pikkuhiljaa hurahtanut raakaruokaan :) Eli kiitos! <3: Saara

Paula kirjoitti...

Iina, raakapallerot on tosi käteviä tehdä pikkuherkuksi ja eväänäkin mukavia. Varioimisen mahdollisuuksia on tuhottomasti, joten kyllästyminenkään ei ihan heti iske :)

Oi kiitos Saara! Toivottavasti saat kivoja ideoita. Minuakin terveellisyys kiinnostaa, mutta jos ihan rehellisesti sanon, niin vieläkin enemmän kiinnostaa herkuttelu ;)
Raakaherkut varsinkin ovat täysin hurahtamisen arvoisia.