keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Mahottoman maistuvat maapähkinävoileivokset ilman sokeria, viljaa ja uunia

Nyt ollaankin aika herkun äärellä! Mitä muuta voi olettaakaan, kun yhdistää ihanan pehmoisen maapähkinätäytteen ja mehevän kaakaoisen pohjan. Makeutuksen hoitelee moitteetta ystävämme banaanit ja taatelit. Tunnustan, että epähienostuneesti ahmaisin oman osani leivoksista. Näitä on saatava toistekin!





Maapähkinävoileivokset  8 kpl

Täyte
200 g kypsää banaania kuorittuna (sattumalta kaksi banaania ilman kuoria painoi tasan 200g)
130 g maapähkinävoita
30 g kaakaovoita
1/4 tl vaniljajauhetta

Sauvasekoitin banaanit ja maapähkinävoin. Sulatin kaakaovoin ja lisäsin vaniljan kanssa edellisten mukaan. Surrur ja lusikoin mössön silikonisiin muffarimuotteihin. Laitoin muotit pakastimeen.

Pohja
14 kuivattua taatelia
4 rkl vettä
1 1/2 dl mantelijauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl vaniljajauhetta
2 hyppysellistä ruususuolaa (ai ai mitä epätarkkuutta, olisikohan tuo peräti 1 ml)
2 tl psylliumjauhetta

Pilkoin taatelit ja liotin 4 rkl:ssa vettä pehmeäksi. Surautin sauviksella soseeksi. Sekoitinloput ainekset ihan vain lusikalla joukkoon. Otin muotit pakkasesta ja painelin pohjataikinan kostutetuin käsin täytteen päälle. Tässä auttaa kun silikonimuotit ovat muffaripellin koloissa tukevasti. Pakastin taas. 
Jäisenä leivokset saa siististi muotista pois ja vähän aikaa kun sulattelee niin pääseekin jo herkuttelemaan.




Idean tähän ihanaiseen maapähkinätäytteeseen sain jostain nettiseikkailuiltani, enkä enää alkuperää löytänyt. Vinkatkaa siis jos kuulostaa tutulta. Ihanata on ja kunnian mielellään antaisin keksijälleen.




Tervetuloa uudet lukijat Iina, Saara ja Jemiina!



12 kommenttia:

Anni Minerva kirjoitti...

Heh, nyt kävi niin, että tulit tietämättäsi vieneeksi minun ideani! :-D Tosin en ole vielä päässyt kokeiluasteellekaan, mutta hyvin saman tapaista olen kehitellyt. ;) Hassu sattuma! En yhtään epäile, etteikö olisi to-del-la herkullisia!

Unknown kirjoitti...

Onpa herkullinen ohje ja kiilaa taatusti kärkipäähän kokeiltavien listalla. Maapähkinävoihin tulee himo jo sellaisenaan, puhumattakaan suklaan ja banskun kanssa!

Paula kirjoitti...

Voi Anni! Muistelen, että oliko meillä silloin joskus peräti kolmiodraama lakujätskin ympärillä? Joku kolmas osapuoli oli postannut aiheesta ja me kaksi jäimme suunnitteluasteelle rannalle ruikuttamaan. Tai sitten muistan väärin... Mutta ainaskin tämä oli minusta herkkua!

Outi, tuo maapähkinävoi on kyllä niin koukuttavaa. Ja sopii tosiaan banaanin ja suklaan kanssa yhteen. Näistä tykkäsi myös äitini, joka ei muuten maapähkinävoista tykkää. Kumma tyyppi :D

Iina kirjoitti...

Näyttääpä herkulliselta, ja tosi hyvät kuvat muuten! :) Banaani ja taatelit on kyllä tosi ihania, luonnollisia makeuttajia, ei herkut pahemmin sokeria tarvitse jos on banskua tai taateleita tarjolla. Onko sulla muuten blogissasi reseptiä itsetehtyyn maapähkinävoihin? Mie en oo tainnut koskaan edes maistaa maapähkinävoita, vaikka mieli tekis.

Pipsa kirjoitti...

Niin kuin edellä jo mainittu, upeat kuvat! Mistä oletkaan tuollaista valoa kuviisi napannut - varmaan päiväsaikaan aurinko on paistanutkin/ollut kirkasta, oma kotonaoloaikani tuppaa rajoittumaan tähän pimeään päivänaikaan niin tuollaisia valoilmiöitä ei mun kuvissa olekaan vähään aikaan nähty, hah :D

Mutta ennen kuin innostun rupattelemaan itsestäni sen enempää, niin aivan ihanan näköisiä leivoksia! Maapähkinävoi + banaani + taateli + kaakao = voihan pyhä sylvi miten hyvä osasitkaan yhdistää juuri nämä maailman parhaat asiat yhteen reseptiin :D Esillepanosta/ulkonäöstä myös täysi kymppi, niiiiin on nättejä :)

Pipsa kirjoitti...

Ai niin, ja unohdin mainita hauskasta otsikosta joka sai ainakin minut hihittelemään ääneen :)

Jael kirjoitti...

Ihanan näköiset ja kuuloiset leivokset:) Pidän paljon maapähkinävoista ja joskus teen itse tai ostan täkäläistä luomumaapähkinävoita johon ei ole mitään sokeria tai suolaa lisätty.

Paula kirjoitti...

Täällähän on käynyt pienelle blogilleni harvinainen kuhina. Taitaa muutkin tykätä maapähkinävoista ;)

Kiitos Iina! Banaanit ja taatelit on ihania, ei niinkään sellaisenaan vaan tällaisenaan ;) En ole koskaan itse tehnyt pähkinävoita. Terveen hyvää-hurjimus-Pipsa niitä ruukaa sauviksella surruutella. Kateellisena seuraan sitä menoa ja ostan omani kaupasta. mm. Urtekramin maapähkinävoi on hyvä.

Kiitos Pipsa! Kuvien valon salaisuus on kirkasvalolamppu, jota avustaja pitää ihan lähellä kohdetta. niin lähellä, etten aina tiedä, miten kameran kanssa sekaan mahtuisi. Ja jos sekään ei auta niin kuvankäsittelyllä hitunen lisää valoa vielä. Täällä on vielä ihan liian pimeää naturelliin kuvaukseen!
Ja Pipsa, tiesin sinun arvostavan ja jakavan makuni maapähkinävoisten juttujen suhteen :D

Jael, minuakin houkuttaisi omien tahnojen teko,m utta en ole vielä uskaltautunut, kun koneet käyvät jo kevyemmälläkin käytöllä kuumina. MIllä laitteella sinä olet tehnyt?

elma kirjoitti...

Mikä oivallus! Vaikuttaa mahottoman hyvältä, tätä pitää päästä testaamaan HETI :)

Paula kirjoitti...

No ihan mahottoman hyvvää oli ainakin minun mielestäni! Kannattaa Elma laittaa koneet hurisemaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka monikertainen satsi tätä pitäisi tehdä, jos tekisi kakun 26cm irtopohjakakkuvuokaan?

Paula kirjoitti...

Huih, noin isoa vuokaa en edes itse omista! Näin äkkiseltään veikkaisin, että kolminkertaistamalla saisi ainakin matalan kakun ja sillä määrällä saat kutsua jo kovasti kavereita kanssasi herkuttelemaan :D